Familygate? Familiekontrakter til over 3,7 millioner euro

Det er snart valg i Portugal, og noen få aviser har siden i våres nevnt begrepet “Familygate” om situasjonen med forfordeling av jobber og oppdrag betalt av staten. De samme avisene spør seg om regjeringen vil overleve valget hvis befolkningen kjenner til “Familygate”.

Siden regjeringen tiltrådte 26. november 2015, har selskaper tilhørende familiemedlemmer av ledende politikere inngått kontrakter med staten til en verdi av minimum 3.727.479,31 euro i følge avisen Jornal de Notícias.

Ifølge avisen er den mest omfattende saken den om kulturministeren, med deltakelse i to selskaper som siden 2015 har inngått kontrakter med staten på 71.890 euro.

Saken med det høyeste ansettelsesbeløpet involverer sønnen til statssekretæren for sivil beskyttelse, José Artur Neves. Gjennom bygg- og rehabiliteringsselskapet Zerca har Nuno Neves inngått tre kontrakter med statlige enheter verdt mer enn to millioner euro, sier JN.

En av kontraktene, signert med bystyret Vila Franca de Xira, var for rehabilitering av det sosiale distriktet Quinta da Piedade (1,3 millioner euro). Den nest største (722 tusen euro) er for rehabilitering av bygningen til Det juridiske fakultet ved Universitetet i Porto, og den tredje, fra 18. juli, for oppussing av den sørlige fasaden til samme bygning (15 tusen euro).

Advokatfirmaet til mannen til justisminister Francisca Van Dunem. Eduardo Paz Ferreira har signert 25 kontrakter med staten siden hans kone ble ansatt av António Costa (statsministeren), som er verdt nesten en million euro, legger avisen til.

Med omtrent halvparten av beløpet er selskapene til faren til infrastrukturministeren, som under den nåværende lovgiver har inngått kontrakter til en verdi av cirka 580 tusen euro gjennom selskapene Optima og Tecmacal. I interesseregisteret sier statsråd Pedro Nuno Santos at han har en eierandel på 0,5% i det sistnevnte selskapet som spesialiserer seg på “maskiner til fotsektoren”, avslutter JN.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x