Endrede regler for innreise de neste 2 ukene

Denne informasjonen er sendt til medlemmer av AFPOP

Du er sikkert klar over situasjonen med hensyn til reiselister, har karantene krav osv. Dette har endret seg igjen i løpet av helgen. For å prøve å holde dere oppdatert med den utviklende situasjonen, har vi tatt beslutningen om å sende en tidlig melding denne uken, fordi endringene er betydelige siden en ny reiseforskrift ble innført (Despacho nr. 6326- A / 2021) og som allerede er i kraft fra 00:01 28. juni til 23:59 den 11. juli (men kan revideres når som helst, avhengig av utviklingen i den epidemiologiske situasjonen).

Nedenfor finner du den reviderte informasjonen om å komme inn på Portugals fastland til sjøs, elver, land eller fly.

Flyreiser til Portugal fastland:
Flyreiser til og fra Portugal er tillatt for:
Ikke-essensielle reiser fra landene i EU, fra Schengen-tilknyttede land (Liechtenstein, Norge, Island og Sveits) og fra Storbritannia.

Land med en insidensrate som er lik eller større enn 500 tilfeller per 100.000 innbyggere; Brasil, India, Sør-Afrika, Nepal

  • Bare “essensiell reise” er tillatt;
  • Må fremlegge bevis på en negativ test til COVID-19
  • Det er obligatorisk å overholde en profylaktisk isolasjonsperiode på 14 dager
  • Registrer deg hos SEF før du kommer inn i landet på https://travel.sef.pt
  • Listen over land bestemmes av regjeringsdokument, gjennomgås hver 15. dag og når det er nødvendig i henhold til pandemiutviklingen.
  • Å komme inn i Portugal til sjøs, elver eller land er under de samme reglene som å komme inn med fly.

For briter: Storbritannia ble også lagt til listen ovenfor, men under spesifikke forhold.

Passasjerer som kommer fra Storbritannia må overholde en profylaktisk isolasjonsperiode på 14 dager (hjemme eller på et sted som helsemyndighetene har angitt), med mindre de kan bevise at vaksinasjonen er utført i det landet og som bekrefter fullstendig vaksinasjon av den respektive innehaveren i minst 14 dager, med en vaksine mot COVID -19 med markedsføringstillatelse i henhold til forordning (EF) nr. 726/2004.

Vaksinasjonsplanen anses å være fullført etter å ha tatt:

  • En enkeltdose vaksine, for vaksiner med en endosevaksineplan;
  • Den andre dosen av en vaksine med en todose vaksineplan, selv om doser med to forskjellige vaksiner har blitt administrert;
  • En enkelt dose av en vaksine mot COVID-19 med en todose vaksinasjonsplan for personer som har kommet seg etter sykdommen, hvis det er angitt i vaksinasjonssertifikatet at vaksinasjonsplanen ble fullført etter administrering av en dose;

Å komme inn i Portugal med sjø, elv eller land er under de samme reglene som å reise med fly
Hvis karantenereglene gjelder for deg, må du fylle ut SEF-skjemaet: https://travel.sef.pt

Dessverre nevnte regelverket ikke noe om barn, så snart vi har noen avklaring, vil vi informere medlemmene. Det er også alltid lurt å spørre / bekrefte med flyselskapet ditt.

Flyreiser fra andre land (som ikke er medlemmer av EU eller som ikke er land tilknyttet Schengen-området og Storbritannia) kun for “essensielle reiser”;

Flyreiser fra Albania, USA, Australia, Japan, Kina, Israel, Sør-Korea, New Zealand, Rwanda, Libanon, Nord-Makedonia, Taiwan, Serbia, Singapore, Thailand og de spesielle administrative regionene Hong Kong og Macau er ikke suspendert, men er underlagt bekreftelse på gjensidighet. Liste over land bestemmes og gjennomgås hver 15. dag og når det er nødvendig i henhold til pandemienes utvikling. Sjekk alltid med flyselskapet ditt.

PCR og antigen tester:
På alle flyreiser til Portugals fastland må du fremvise bevis på en negativ COVID-19 (RT-PCR) -test, utført innen 72 timer før ombordstigning, eller en negativ Rapid Antigen (TRAg) -test utført innen 48 timer etter reise, med unntak av barn under 12 år. Det er viktig å merke seg at TRAg-testen må være fra “Common list of Rapid Antigen Tests” i EU. Disse er identifisert av ‘CE’ klassifiseringen.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x