Foto: Skjerdump fra INESC TEC på YouTube

En 24 år gammel portugiser som hører til under universitetsmiljøet i Porto er kåret til den beste hackeren i verden.

En 24 år gammel portugiser som hører til under universitetsmiljøet i Porto er kåret til den beste hackeren i verden.

Dette skjedde i Washington, USA. Oppgaven var å oppdage sikkerhetshull i et program – Mapbox, som er et ledende kartprogram. Av de 30 som stilte til “start” klarte 5 å finne ett eller flere sikkerhetshull, men André Baptista klarte – som den eneste – å få admin-rettigheter til programmet. André fikk tittelen “Most Valuable Hacker”.

Prisen har ikke endret hverdagen til André, der han fortsatt tilhører universitetsmiljøet i Porto – som forsker ved Advanced Computing Systems Center of INESC-TEC – tross mange tilbud fra utlandet.

André samarbeider også med Kompetansesenter for Cybersecurity og Privacy (C3P) UP – hvor de blant annet bidrar til å gjøre kompetansen til datamaskiner og mobiltelefoner levert av PJ. Og likevel finner tid til å integrere Extreme Security Task Force (xSTF), et team av hackere som samles to ganger i uken ved Fakultet for Science, University of Porto, for å trene og formulere strategier (virtuelle) for å bekjempe nettkriminalitet.

Les hele historien her:
https://www.noticiasmagazine.pt/2018/andre-baptista-hacker-valioso-do-mundo/?utm_source=jn.pt&utm_medium=recomendadas&utm_campaign=afterArticle&_ga=2.159052092.789530483.1533471927-92763116.1493481379

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x