EDP. Foto © RoyGabrielsen.com

EDP vil anke en bot på 48 millioner fra Konkurransetilsynet

EDP har en slags monopol-lignende posisjon i strøm-markedet i Portugal. De fikk nylig 48 millioner euro i bot, for konkurransehemmende virksomhet. Selskapet ledes av António Mexia, som for få år siden klaget på sin lønn på €7.000,- om dagen. Selskapet har også vært under press fra kinesiske eiere, som har gjort fiendtlige oppkjøp for å få majoritets-makt over selskapet. Dette har blitt stoppet av en regel om maksimum 25% stemmerett, uansett eierandel. (Se denne nyheten).

Det er datterselskapet EDP Produksjon som har fått denne boten. Siden EDP Produksjon har ansvar, men også kontroll, over det nasjonale elektriske systemet, kan de også ta godt betalt for dette ansvaret, for igjen å holde prisen og fortjenesten oppe. EDP har sittet på begge sider av bordet når fortjenesten på strøm skulle bestemmes og fordeles. EDP har dermed oppnådd dobbel gevinst.

Resultatet i EDP har ligget på rundt €1.000.000.000,- i året, siden 2010.

EDP mener boten – og anklagene – mangler saklig, juridisk og økonomisk støtte, og henviser til at deres revisor bekrefter at EDP Produksjon har handlet i samsvar med det juridiske rammeverket.

Les også denne: EUROSTAT SIER AT PORTUGAL HAR DE DYRESTE LYS- OG GASSPRISENE I EU

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x