Litt aktivitet i grønnsaks-hallen, ved soloppgang, men ikke som i fiskehallen.

Detaljhandel faller i Portugal

Detaljhandel økte med 4,3 prosent i euroområdet i oktober og 4,2 prosent i EU sammenlignet med samme måned i 2019, med Portugal på en motsyklus som falt med 0,7 prosent, ifølge Eurostat. Dette melder theportugalnews.com.

I følge European Statistical Office følger den årlige økningen i begge områdene av den månedlige sammenligningen, hvor detaljomsetningen vokser med 1,5 prosent i både eurosonen og EU, med Portugal som vokser litt over gjennomsnittet (1,6 prosent).

I den årlige sammenligningen ble den største økningen i detaljhandel registrert i Irland (13,8 prosent), Danmark (12,5 prosent) og Litauen (8,5 prosent) mens de største nedgangene ble observert i Slovenia (-11,1 prosent), Malta (-7,2 prosent) ) og Bulgaria (-5,3 prosent).

Sammenlignet med september rapporterte Danmark (8,3 prosent), Kroatia (5,5 prosent) og Frankrike (2,8 prosent) den største økningen i detaljhandel og Slovenia (-1,4 prosent), Slovakia (-1,2 prosent), Nederland (-0,7 prosent) og Luxembourg (-0,3 prosent) de eneste fordypningene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x