Metro Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

De som ikke bruker masker på offentlig transport, kan bli bøtelagt med opptil 350 euro

Regjeringen forbereder sanksjonsregime for de som ikke har maske i offentlig transport. Bøter vil variere mellom 120 til 350 euro. Havsportutøvere har forbud mot å holde seg på stranden. Dette melder observador.pt.

Regjeringen oppretter et sanksjonsregime for de som ikke overholder plikten til å bruke masker i offentlig transport (bruken av dem er også obligatorisk i kommersielle rom og offentlige tjenester). Regimet trer i kraft fra og med mandag 4. mai.

På spørsmål fra observador.pt sier en regjeringskilde at “opprettelse av et sanksjonsregime er forutsett, med administrative krenkelser” for de som ikke bruker maske i offentlig transport, der den tillatte kapasiteten fremdeles vil være to tredjedeler. Bøtene som skal pålegges de som ikke overholdt denne regelen, og vil være mellom 120 og 350 euro.

CP lokal-tog
CP pendler-tog
Buss-reiser

På ettermiddagens pressekonferanse sa statsministeren at det å bruke masker vil være “obligatorisk i offentlig transport, i handel, på skoler og på lukkede steder der det er mange mennesker.” Merk at dette kravet på skolene ikke omfatter studenter i barnehager og barnehager, bare til elever på 11 og 12 klasse, som skal ha ansikt til ansikt klasser. Men i utdanningsinstitusjoner vil det være regjeringen som vil distribuere dette personlige verneutstyret.

I offentlige tjenester, i henhold til det som ble definert av regjeringen denne torsdagen, vil bruk av en maske være obligatorisk i “dekonsentrerte tellere av offentlig fremmøte (skattekontorer, vinterhager osv.)”. Det vil også være obligatorisk å bruke det i de lokale butikkene som åpner på mandag (frisører, manikyr og lignende inkludert). Men på disse områdene vil det ikke bli ilagt bøter til lovbrytere, bekreftet den samme kilden.

Statsministeren garanterte i ettermiddag at det i løpet av denne helgen vil være mulig å ha tilgang til “masker til bruk i samfunnet i overflod og tilgjengelig i supermarkeder”, og at dette var et av kriteriene for gjenåpningen av aktiviteten allerede i mai.

For strender er det eneste som er definert for nå den individuelle utøvelsen av friluftsidretter, inkludert havsport. Idretter som surfing, bodyboarding, standup-padle og andre vil kunne komme tilbake til sjøen, men uten at utøverne deres kan være igjen på stranden, forklarer den samme kilden til observador.pt.

Regler for turer og opphold på stranden vil bli fastsatt senere.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x