Foto © RoyGabrielsen.com

Danske Carlsberg øker sin eierandel i Super Bock

Danske Carlsberg blir nå en større del av portugisiske Super Bock Group. Super Bock har 47% av det portugisiske ølmarkedet, det 13. største ølmarkedet i Europa.

Det er en av Portugals rikeste familier og et entreprenørselskap som sammen eier majoriteten i Super Bock Group, som nå selger sin andel av holdingselskapet til Carlsberg, i følge Jyllands-Posten.

Det er entreprenørselskapet Arsopi som selger nesten en tredjedel av aksjene majoritetseieren Viacer. Viacer eier 56% av Super Bock Group, mens Carlsberg sitter på de resterende 44%.

Carlberg har dermed en betydelig minoritetsandel i selve Super Bock Group og i majoritetseieren Viacer. Holdingselskapet Violas – som kontrolleres av Portugals sjette rikeste familie – Violas familien, eier 71,5% av aksjene i Viacer.

Carlsberg får nå en mulighet for større innflytelse både i styret og ledelsen i Super Bock Group, som Carlsberg har vært en del av i nesten 30 år.

Super Bock omsatte i 2017 for 520 millioner euro, og hadde et nettoresultat på 51 millioner euro – nesten 10% av omsetningen. Portugiserne drikker i snitt 51 liter øl i året.

×
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x