Togstasjonen i Porto. Foto © RoyGabrielsen.com

CP forutser forstyrrelser i togsirkulasjonen fra i dag til 15. september

Lisboa 28. juli 2021 (Lusa)CP – Comboios de Portugal forutsetter forstyrrelser i togsirkulasjonen fra i dag, i alle tjenester, landsdekkende og til 15. september, på grunn av streik mot selskapet og i IP.

I et notat som ble sendt til kundene på tirsdag, sa CP at «på grunn av streik mot CP – Comboios de Portugal og IP – Infrastrukturer i Portugal, kalt av forskjellige fagforeninger, kan det være forstyrrelser i sirkulasjonen av tog, i alle tjenester, kl. det nasjonale nivået, mellom 28. juli og 15. september, og med mulig innvirkning dagen før og etter streikeperioden «.

IP-arbeidere starter nå en delvis streik på fire timer om dagen, som vil pågå fra 10:00 til 12:00 og fra 17:00 til 19:00 hver dag, til 8. august, datoen da streik til alt overarbeid, planlagt til slutt 15. september.

Stoppene ble kalt av Association of Intermediate Chiefs of Railway Exploration (ASCEF), av National Union of Transport, Communications and Public Works (FENTECOP), av National Independent Union of Railway Workers (SINFB), av National Democratic Union of Jernbaner (SINDEFER), av Independent Union of Railway, Infrastructure and Related Workers (SINFA), av Independent Union of Railway and Related Operators (SIOFA) og av Union of Railway Transport (STF).

Fagforeningsstrukturene møttes mandag med representanter for selskapet og regjeringen, men uten positive resultater, så de bestemte seg for å beholde protestaksjonen, sa Lusa António Salvado, SINFA-leder.

Ifølge fagforeningslederen vil streiken påvirke sirkulasjonen av langdistanse- og regiontog.

1. august begynte en overtidstreik av arbeidere ved CP, IP og tilknyttede selskaper (IP Telecom, IP Património og IP Engenharia), pålagt av National Union of Railway Sector Workers (SNTSF), for å klage på lønnsøkning.

I notatet til kundene informerer CP om at de som allerede har billetter kjøpt for å reise med tog fra Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional og Regional, får tilbakebetale det totale beløpet for den kjøpte billetten, eller dens validering, uten lade.

Det kan gjøres opptil 10 dager etter streikens slutt, i billettkontorene eller på cp.pt, hvis de får tilbakebetaling, ved å fylle ut det elektroniske skjemaet, sende den originale skanningen av billetten og angi navn, postadresse, IBAN og NIF.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x