Covid-19: “Vi har sett en nedgang i antall dødsfall”

Lisboa, 1. mai 2020 (Lusa)Generaldirektøren for helse fremhevet i dag at “hver dag” har det vært en “reduksjon i antall dødsfall” av covid-19 og at dødelighets-nivåene i Portugal er i henhold til de generelle dødelighetene i andre land.

“Heldigvis har vi sett en nedgang i antall dødsfall hver dag. I dag hadde vi for eksempel 18 dødsfall. Det er dette forholdet mellom telleren [antall dødsfall] og nevneren [antall smittede] som gir opphav til [dødelighet] -raten, ”forklarte Graça Freitas på den daglige pressekonferansen om den epidemiologiske situasjonen i Portugal.

Oppdaterte tall får du på denne interaktive oversikten.

Ifølge sjefen for Generaldirektoratet for helse (DGS) er dødelighetsnivåene i Portugal “i tråd med de generelle dødelighetene i andre land”, og er “normale” for at verdien øker “etter hvert som tiden går. .

«Dødelighet er andelen mellom mennesker som blir syke og de som dør. I begynnelsen har vi mange tilfeller [av infeksjon]. Det er først etter en viss periode at døden inntreffer. Når tiden går øker telleren i forhold til nevneren ”, bemerket Graça Freitas.

Portugal registrerer i dag 1 007 dødsfall assosiert med covid-19, 18 flere enn på torsdag, og 25 351 smittede (306 flere), ifølge den epidemiologiske bulletin utgitt i dag av Helsedirektoratet.

Sammenlignet med dataene fra torsdag, der 989 dødsfall ble registrert, var det i dag en økning i dødsfall på 1,8%.

Når det gjelder bulletin utgitt på torsdag, sammenlignet med onsdagens data, som registrerte 973 dødsfall, var det en økning på 1,6% i dødsfall.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x