Universitetssykehuset i Lisboa, Santa Maria. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Tysk medisinsk hjelp ankommer Portugal i dag

Redaksjonell stab, 3. februar 2021 (Lusa)Den tyske medisinske hjelpen som kommer til å støtte det portugisiske helsesystemet i møte med presset forårsaket av covid-19-pandemien ankommer i dag i Portugal, og møtes av helseministeren og forsvarsministeren.

Ankomsten av den militærmedisinske delegasjonen fra Tyskland, ledet av Ulrich Baumgärtner, er planlagt til 13:15, på den militære flyplassen i Figo Maduro.

Den tyske hjelpeprosessen til Portugal startet 25. januar etter en anmodning om hjelp fra helseministeren, Marta Temido, til den tyske forsvarsministeren, Annegret Kramp-Karrenbauer, og er nå fullført med et team på 26 profesjonelle helsevesen, inkludert seks leger, 40 mobile ventilatorer og 10 stasjonære ventilatorer, 150 infusjonspumper og mange sykesenger.

Ved å snakke med Lusa sa legen som vil ha ansvaret for oppdraget at teamet av militærhelsepersonell, med kompetanse når det gjelder intensiv medisin, hovedsakelig vil fokusere på et sykehus i Lisboa, og sørge for at det også kan gis støtte til andre i landet.

”Vi vet at helsesystemet i Portugal til tider er veldig overveldet. Personalet på sykehus og hovedsakelig intensivavdelinger har nådd grensen. Vi ønsker å støtte dem med teamet vårt, men også med klinisk materiale for i det minste å lindre situasjonen, ”understreket Ulrich Baumgärtner.

I følge en felles uttalelse fra helse- og forsvarsdepartementene i Portugal, vil tyske helsepersonell forbli i landet “i en periode på tre uker, med utskifting planlagt hver 21. dag, til slutten av mars, om nødvendig”.

I Portugal døde 13.017 mennesker fra 731 861 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse

Compare