Universitetssykehuset i Lisboa, Santa Maria. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Tysk medisinsk hjelp ankommer Portugal i dag

Redaksjonell stab, 3. februar 2021 (Lusa)Den tyske medisinske hjelpen som kommer til å støtte det portugisiske helsesystemet i møte med presset forårsaket av covid-19-pandemien ankommer i dag i Portugal, og møtes av helseministeren og forsvarsministeren.

Ankomsten av den militærmedisinske delegasjonen fra Tyskland, ledet av Ulrich Baumgärtner, er planlagt til 13:15, på den militære flyplassen i Figo Maduro.

Den tyske hjelpeprosessen til Portugal startet 25. januar etter en anmodning om hjelp fra helseministeren, Marta Temido, til den tyske forsvarsministeren, Annegret Kramp-Karrenbauer, og er nå fullført med et team på 26 profesjonelle helsevesen, inkludert seks leger, 40 mobile ventilatorer og 10 stasjonære ventilatorer, 150 infusjonspumper og mange sykesenger.

Ved å snakke med Lusa sa legen som vil ha ansvaret for oppdraget at teamet av militærhelsepersonell, med kompetanse når det gjelder intensiv medisin, hovedsakelig vil fokusere på et sykehus i Lisboa, og sørge for at det også kan gis støtte til andre i landet.

”Vi vet at helsesystemet i Portugal til tider er veldig overveldet. Personalet på sykehus og hovedsakelig intensivavdelinger har nådd grensen. Vi ønsker å støtte dem med teamet vårt, men også med klinisk materiale for i det minste å lindre situasjonen, ”understreket Ulrich Baumgärtner.

I følge en felles uttalelse fra helse- og forsvarsdepartementene i Portugal, vil tyske helsepersonell forbli i landet “i en periode på tre uker, med utskifting planlagt hver 21. dag, til slutten av mars, om nødvendig”.

I Portugal døde 13.017 mennesker fra 731 861 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x