Madeira webcam

Covid-19: Totalt bekreftede tilfeller på Madeira stiger til 48

Funchal, Madeira, 6. april 2020 (Lusa)Madeira registrerte i dag, mandag, nok et tilfelle av infeksjoner av covid-19, og det totale antallet bekreftede tilfeller i øygruppen er nå 48, kunngjorde Institute of Health Administration (Iasaúde) i dag.

“Vi har en ny positiv nyhet for covid-19, totalt 48 positive tilfeller identifisert i den regionen Madeira til dags dato, og blant disse husker vi at det allerede er en friskmeldt person som vi kunngjorde 4. april,” sa visepresidenten for Iasaúde, Bruna Gouveia, i videokonferansen for å presentere den epidemiologiske situasjonen i den autonome regionen.

Tjenestemannen sa at denne nye personen var en av de som ventet på “laboratorieresultater”, og var en situasjon med “lokal overføring, en person i aldersgruppen mellom 20 og 29 år gammel, bosatt i Funchal, nær kontakt med de bekreftede og identifiserte tilfeller de to siste dagene ”.

Bruna Gouveia understreket at den epidemiologiske undersøkelsen fortsetter, men “det er også muligheter for kontakt med denne personen med andre som tidligere er identifisert”, som en pasient som “var symptomatisk og hadde vært i karantene siden 16. mars”.

Når det gjelder situasjonen til risikogruppen sammensatt av den hjemløse befolkningen, som blir integrert i et midlertidig mottakssenter opprettet i arbeidernes paviljong, i prestegjeldet São Martinho, i Funchal, la de ansvarlige til at “ytterligere tre personer hadde tester, det var negativt, og ytterligere syv venter på resultater i isolasjon.

Når det gjelder de to innlagt på Dr. Nélio Mendonça sykehus – den ene på intensivavdelingen og den andre i normal tjeneste – er situasjonen “stabil”,

“De resterende pasientene er isolert hjemme eller på et utpekt hotell, og presenterer” milde symptomer og blir overvåket av helsemyndighetene i hver kommune “, sa han.

Av de positive tilfellene på et hotell er tre i Quinta do Lorde (Caniçal), hvorav to er asymptomatiske som skal revurderes denne uken, syv i Vila Galé (Santa Cruz) og to i Praia Dourada (Porto Santo).

“Vi har hatt 277 tilfeller så langt som har vært negative for covid-19,” sa han, og indikerte totalt 329 mistenkte saker som er studert i regionen siden 29. februar, 14 flere enn de som ble kunngjort på søndag.

550 personer overvåkes daglig av helsemyndighetene (aktiv overvåkning), med tre helsepersonell og åtte brannmenn fra Porto Santo.

Angående totalen av dem som er i obligatorisk karantene på et utpekt sted, rapporterte 309 personer distribuert av Hotel Praia Dourada (27), Quinta do Lorde (tre) og Hotel Vila Galé (279), i byen Santa Cruz, til å være i egenovervåking 232.

På den annen side fortsetter etterspørselen etter SRS24-linjen å avta, med 59 samtaler foretatt i løpet av det siste døgnet, for totalt 5 306 samtaler.

Når han snakket om overføringskjedene, indikerte den ansvarlige for Iasaúde at de var “identifisert i region seks”, og at i alle av dem “den importerte saken som det var relatert til, eller det er identifikasjonen til mer enn en som kan være kilden til infeksjonen”

Den regionale helsesekretæren, Pedro Ramos, understreket på sin side at det var en reduksjon på 100 brukere per dag i akuttmottaket på Funchal sykehus, noe som etter hans mening betyr at de bare tyr til enheten ved “uunngåelige situasjoner”.

Når det gjelder situasjonen i sykehjem, understreket Pedro Ramos at de respektive beredskapsplanene var på plass og besøk var forbudt, og la til at snart vil det bli utført epidemiologiske undersøkelser og temperaturkontroll i alle hjem på Madeira, som vil skje sammen med distribusjonen av masker som Madeira allerede produserer.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede smittet mer enn 1,2 millioner mennesker over hele verden, hvorav mer enn 68 000 døde.

I Portugal var det 311 dødsfall og 11 730 bekreftede infeksjoner, ifølge balansen søndag gjort av Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x