BioNTech COVID-19 Vaccine

Covid-19: Testing hver 14. dag på steder under press fra og med i dag

Lisboa 15. februar 2021 (Lusa)Testing etter covid-19 hver 14. dag i skoler, fengsler, fabrikker eller byggeplasser, i kommunene med mange smittetilfeller, og hastigheten på kontaktsporing er noen av reglene som er i kraft fra i dag.

Den nasjonale teststrategien for SARS-CoV-2, oppdatert per i dag og rettet mot å bekjempe covid-19-pandemien, indikerer at tester utføres annenhver uke i kommuner med mer enn 480 tilfeller per 100 000 innbyggere.

Oppdateringen av strategien til Generaldirektoratet for helse (DGS) indikerer at i disse kommunene vil ha raske tester av antigen bli utført på steder som samler mange mennesker, som gjøres selv uten tilfelle av infeksjon av det nye coronavirus, som forårsaker covid sykdommen.

I følge DGS må strategien som trer i kraft i dag, som oppdaterer den som ble publisert 20. oktober, kunne tilpasses den epidemiologiske situasjonen på regionalt og lokalt nivå, og utvider testingen til alle kontakter når en infeksjon oppstår, med tester som gjøres tilgjengelige i Units of Health Center Groups (ACES) og i Local Health Units (ULS).

DGS sier også at fra og med i dag må epidemiologiske undersøkelsesprosedyrer og kontaktscreening iverksettes innen 24 timer etter at de har blitt klar over eksistensen av covid-19-saken, i henhold til standarden på “Contact screening”.

I tilfelle det ikke er mulig, fordi det er mye press, bør helsemyndigheten prioritere etterforskning og screening av bekreftede sakskontakter av helsepersonell og fagpersoner som jobber med sårbare befolkninger, som hjemme- eller fengselsarbeidere.

Covid-19-pandemien har allerede forårsaket mer enn to millioner dødsfall over hele verden, som følge av mer enn 100 millioner tilfeller av infeksjon. Bare i Portugal hadde over 15 tusen mennesker allerede omkommet og antallet bekreftede infeksjoner er nesten 790 000.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x