Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: TAP innstiller driften for 75 destinasjoner, opprettholder bare 15

Lisboa 19. mars 2020 (Lusa) – TAP vil redusere driften fra mandag til 19. april, en periode der de bare forventer å opprettholde 15 av de rundt 90 destinasjonene de opererer, sier selskapet.

I en kommunikasjon sendt til den portugisiske verdipapirmarkedskommisjonen (CMVM), sier det portugisiske flyselskapet at denne avgjørelsen “kan revideres når som helst, når omstendighetene krever det”.

TAP forklarer at beslutningen oppstår som et resultat av begrensninger som ble pålagt av de forskjellige statene i de geografiene som selskapet opererer i, “som har blitt konfigurert som det viktigste tiltaket for å inneholde den globale spredningen av Covid-19-pandemien”, forårsaket sykdommen av det nye coronavirus.

“Slike begrensninger, kombinert med det kraftige fallet i etterspørselen, har generert suksessive flyavbestillinger og ruteoppheng, noe som resulterer i en reduksjon i det totale volumet av flytrafikk de siste ukene,” forklarer flyselskapet.

I en pressemelding sier TAP at det det siste døgnet har skjedd en “betydelig utvikling i forholdene nevnt over” og forklarer at det vil “redusere driften betydelig og parkere en stor del av flyflåten”.

“TAP vil sikre flyvninger på alle ruter der det er mulig, for å svare på oppdraget med å frakte kundene til familiene sine,” legger han til.

“Vi jobber med kontinuiteten i vår virksomhet, overbevist om at vi snart kommer tilbake til det normale tempoet i vår aktivitet, alltid med fokus på fremtiden, bærekraften og veksten av TAP. Vi takker våre ansatte for deres engasjement og misjonsfølelse i en tid der alle har gjort sitt beste for å ta vare på kundene og Portugal, sier TAPs konsernsjef, Antonoaldo Neves, sitert i uttalelsen.

Med denne avgjørelsen, mellom 23. mars og 19. april, vil TAP bare ta tre fly i uken til Sør-Amerika (São Paulo) fra Lisboa.

I Nord-Amerika vil det ta to flyturer i uken fra Lisboa til Newark (EWR), Boston (BODS), Toronto (YYZ) og Miami (MIA), og i Europa vil den fly to ganger i uken til Luxembourg (LUX), Genève (GVA), Frankfurt (FRA), Paris (ORY) og Amsterdam (AMS). Til London (LHR) vil TAP fly fire flyvninger i uken, alltid fra Lisboa.

I Portugal vil TAP ha en daglig flytur fra Lisboa til Ponta Delgada, to til Funchal og tre til Porto. Det vil også gjøre tre ukentlige flyvninger fra Lisboa til øya Terceira (Azorene).

Det portugisiske flyselskapet hadde allerede kunngjort denne uken at det ville tilbakebetale kunder, som ønsker å avbestille turer med start til 31. mai, med utstedelsen av en ‘kupong’ som er gyldig i ett år.

Alternativt lar TAP kundene “endre reservasjoner for turer som starter 31. mai, og planlegge den nye turen til et hvilket som helst reisemål og for en dato frem til 31. desember 2020”, sa selskapet tirsdag .

I forrige uke hadde flyselskapet allerede kunngjort at det ville utvide situasjonene der det tillater å endre datoer og destinasjoner på sine flyreiser, uten straff, under hensyntagen til virkningen som genereres av utbruddet av Covid-19, ifølge en uttalelse.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for Covid-19-pandemien, har allerede smittet mer enn 210 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 8 750 døde.

Av de smittede har mer enn 84 000 kommet seg etter sykdommen.

I Portugal er det 642 bekreftede smittetilfeller og to dødsfall.

Republikkens forsamling godkjente onsdag dekretet som erklærer unntakstilstanden som republikkens president hadde forelagt den med sikte på å bekjempe Covid-19-pandemien.

Den unntakstilstanden som presidenten har foreslått, strekker seg til klokken 23.59 den 2. april, i følge dekretet som ble publisert onsdag i Diário da República, som gir mulighet for obligatorisk obligatorisk innesperring av innbyggere hjemme og begrensninger i veitrafikken offentlig, med mindre det er berettiget.

Tiltakene som materialiserer unntakstilstanden, vil i dag bli godkjent i Ministerrådet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x