Illustrasjonsfoto. Torre del Mar, Malaga, Spania.

Covid-19: Spania tilbyr hjelp til Portugal og studerer nå støttemodeller

Madrid, 1. februar 2021 (Lusa)Den spanske regjeringen har tilbudt å hjelpe Portugal med å bekjempe mangelen på sykehusressurser i sammenheng med 19-covid-pandemien, sa Portugals ambassadør i Madrid, João Mira Gomes til det portugisiske nyhetsbyrået Lusa i dag.

“Det var et tilbud om støtte fra de spanske myndighetene,” sa João Mira Gomes og la til at “modalitetene til denne støtten” nå blir evaluert på et teknisk nivå.

Ifølge en spansk kilde ble den første kontakten tatt av det spanske utenriksdepartementet ved den portugisiske ambassaden i Madrid, men helsepolitikken i Spania er desentralisert av de autonome samfunnene, noe som gjør det vanskelig å artikulere bistand.

Den tredje bølgen av pandemien satte Portugal på grensen for sykehuskapasitet, og landet har i dag 275 dødsfall relatert til covid-19 og 5 805 tilfeller av infeksjon med det nye coronavirusen, ifølge Generaldirektoratet for helse (DGS).

DGS-bulletinen avslører også at 6869 mennesker er innlagt på sykehus, 175 flere enn på søndag, hvorav 865 er på intensivavdelinger, det vil si syv flere, verdier som representerer et nytt maksimum for pandemifasen.

Siden pandemien startet, er det rapportert mer enn 12.000 dødsfall i Portugal, hvorav 5000 i januar.

I tillegg til Spania har Portugal allerede mottatt tilbud om støtte fra Østerrike, som kan motta pasienter med covid-19 på sitt territorium, og fra Tyskland, som er villig til å sende helsepersonell og medisinsk utstyr til Portugal.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 2227605 dødsfall som følge av mer enn 102,8 millioner tilfeller av infeksjon over hele verden, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

I Portugal døde 12 757 mennesker av 726 321 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember 2019 i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x