Park-benker i Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Sirkulasjon mellom kommuner på fastlands-Portugal forbudt fra kl. 20.00 – Påminnelse

Lisboa, 5. mars 2021 (Lusa)Sirkulasjon mellom kommuner på Fastlands-Portugal er igjen forbudt mellom klokka 20 i dag (fredag) og klokka 5 på mandag, uten å berøre unntakene som er fastsatt, innenfor unntakstilstanden for bekjempelse av covid-19 pandemien.

I uken da Portugal bare hadde tre kommuner med ekstrem smittefare (med mer enn 960 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene) og 14 med høy risiko, gjelder forbudet mot bevegelse mellom kommuner for alle kommuner på kontinentet, uavhengig av risikonivå for overføring av det nye SARS-CoV-2 coronavirus.

Forbudet mot bevegelse mellom de 278 kommunene på kontinentet i løpet av helgen har blitt brukt suksessivt siden nyttårsperioden, men det har vært en utvidelse av anvendelsesplanen siden 15. januar med den nye generelle innesperringen.

“Det er forbudt å bevege seg utenfor bostedskommunen i perioden mellom 20:00 på fredag ​​og 5:00 på mandag, uten å berøre unntakene som er fastsatt”, heter det i regjeringsforskriften for den nåværende beredskapsstaten.

Før denne nye generelle innesperringen, som trådte i kraft 15. januar, og siden nyttårsperioden, var sirkulasjon mellom fylker på kontinentet forbudt mellom 23:00 på fredag ​​og 05:00 på mandag, “bortsett fra helsemessige grunner, bydende viktig haster eller annet spesielt planlagt “.

11. mars er det planlagt at statsministeren, António Costa, presenterer dekonfineringsplanen, som i forrige uke begrenset seg til å bekrefte at åpningen vil begynne med skoler, uten å spesifisere hvilke og på hvilken dato.

“Forpliktelsen jeg vil gjøre her er at den 11. mars vil vi presentere dekonfineringsplanen”, sa António Costa og forklarte at den vil være “gradvis, progressiv, differensiert av sektorer”.

I henhold til regjeringsdiplomet som regulerer unntakstilstanden som er bestemt av republikkens president, er det en rekke unntak fra forbudet mot bevegelse mellom kommuner, inkludert reiser for utførelse av profesjonelle funksjoner (som bekreftet av en uttalelse fra arbeidsgiver eller tilsvarende), helsemessige årsaker og for å oppfylle foreldrenes ansvar.

I tillegg til denne begrensningen fortsetter obligatorisk inneslutning, der hovedregelen er å holde seg hjemme, forbudet mot salg eller levering til døren på et hvilket som helst sted i næringsmiddelvirksomheten, forbudet mot salg eller levering til døren av noe drikke i virksomheter som er autorisert for take-away og forbudet mot å bo i offentlige fritidsrom (som imidlertid kan besøkes).

Den nåværende unntakstilstanden er i kraft frem til 23:59 den 16. mars.

I følge de siste dataene fra Generaldirektoratet for helse (DGS), som rapporterer 1. mars, har Portugal bare tre kommuner med ekstrem infeksjonsfareManteigas, Arronches og Resende – og 14 med høy risiko.

Dataene refererer til en kumulativ forekomstperiode på 14 dager mellom 10. og 22. februar.

Kommunene Aljustrel, Arraiolos, Lamego, Rio Maior, Barrancos, Câmara de Lobos, Castanheira de Pera, Sobral de Monte Agraço, Castro Verde, Coimbra, Ferreira do Alentejo, Penela, Ponta do Sol og Vila Nova de Cerveira har høy risiko .

I forklarende merknad til dataene etter kommune heter det at den kumulative forekomsten “tilsvarer kvotienten mellom antall nye bekreftede tilfeller i de 14 dagene før analysemomentet og den estimerte beboerbefolkningen”.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x