Cascais, Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Sirkulasjon mellom kommunene på kontinentet forbudt mellom klokka 20 fredag og klokken 05 på mandag

Lisboa 26. februar 2021 (Lusa)Sirkulasjon mellom kommuner på Fastlands-Portugal er igjen forbudt mellom klokken 20 i dag og klokka 5 på mandag, uten å berøre unntakene som er fastsatt, innenfor unntakstilstanden for bekjempelse av covid- 19 pandemi.

Uavhengig av risikonivået for overføring av det nye SARS-COV-2 coronaviruset, der bare 15 kommuner fortsatt er i ekstrem risiko, med mer enn 960 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, gjelder forbudet mot bevegelse mellom kommuner hele det portugisiske fastlandet.

Forbudet mot å kjøre mellom de 278 kommunene på kontinentet i løpet av helgen har blitt brukt suksessivt siden nyttårsperioden, men det har utvidet anvendelsesplanen siden 15. januar med den nye generelle innesperringen.

“Det er forbudt å bevege seg utenfor bostedskommunen i tidsrommet mellom 20:00 på fredag ​​og 05:00 på mandag, uten å berøre unntakene som er fastsatt”, heter det i regjeringsforskriften for nåværende beredskapstilstand.

Før denne nye generelle innesperringen, som trådte i kraft 15. januar, og siden nyttårsperioden, har sirkulasjon mellom fylker på kontinentet blitt forbudt mellom 23:00 fredag ​​og 05:00 mandag, “bortsett fra helsemessige årsaker, tvingende haster eller annet spesifikt forutsatt “.

I henhold til regjeringsdiplomet som regulerer unntakstilstanden som er bestemt av republikkens president, er det en rekke unntak fra forbudet mot bevegelse mellom kommuner, inkludert reiser for å utføre profesjonelle funksjoner (som bekreftet av en uttalelse fra arbeidsgiver eller tilsvarende), av helsemessige årsaker og for å oppfylle foreldrenes ansvar.

I tillegg til denne begrensningen fortsetter obligatorisk inneslutning, der hovedregelen er å holde seg hjemme, forbudet mot salg eller levering til gangen på et hvilket som helst sted i næringsmiddelvirksomheten, forbudet mot salg eller levering til gangen av noe drikke, selv i etablissementer som er autorisert for take-away og forbudet mot å bo i offentlige fritidsrom (som imidlertid kan besøkes).

Obligatorisk inneslutning hjemme gir autoriserte turer for å kjøpe viktige varer og tjenester, utførelse av profesjonelle aktiviteter og fysiske og sportslige aktiviteter utendørs, i bostedsområdet og av kort varighet.

Alle varer og tjenester som er åpne for publikum, må stenge kl. 20 på hverdager og kl. 13 i helger og helligdager, unntatt matvarebutikken, som kan operere i helgene til kl. 17.00.

Den nåværende unntakstilstanden er i kraft frem til 23:59 den 1. mars, men republikkens president har foreslått fornyelse i ytterligere 15 dager, og forlenger lockdown til 16. mars.

 I følge data fra Generaldirektoratet for helse (DGS), som ble offentliggjort mandag, har Portugal 15 kommuner med ekstrem infeksjonsrisiko sammenlignet med forrige uke, etter at 104 kommuner har stukket fra denne listen.

For en uke siden hadde landet 119 av de 308 kommunene med ekstrem risiko på grunn av antall tilfeller av covid-19, som representerte 38,6% av totalen, med denne verdien økt til 4,8%.

De 15 kommunene som fortsatt er i ekstrem risiko er Aljustrel, Gavião, Manteigas, Resende, Arronches, Boticas, Rio Maior, Castanheira de Pera, Castelo de Vide, Monchique, Moura, Sernancelhe, Setúbal, Ferreira do Alentejo og Penela.

DGS epidemiologiske bulletin rapporterer en kumulativ forekomstperiode på 14 dager mellom 3. og 16. februar.

For to uker siden, med ekstrem risiko, med mer enn 960 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, var det 219 av de 308 portugisiske kommunene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x