Setúbal sett fra 7a Bateria. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Setúbal aktiverer distrikts beredskapsplan

Setúbal 29. mars 2020 – 21:18 (Lusa)Setúbal aktiverte i dag, søndag, distrikts-nødplanen på grunn av covid-19-pandemien, som trer i kraft klokka 00 mandag, etter et møte i distriktsvernkommisjonen Civil (CDPC).

I en uttalelse sier CDPC at planen «representerer en forsterkning av forpliktelsen til å bekjempe covid-19 i regionen, med gjennomføring av spesifikke tiltak som er enda mer restriktive» og sier at tiltakene vil bli frigitt snart.

«Med tanke på situasjonene som er rapportert over hele distriktet, som stiller spørsmål ved tiltakene som er iverksatt i unntakstilstanden, bestemte distriktsutvalget også at det nå skal koordinere og lede kontroll og operativ kommando for hele situasjonen i distriktet», kan det leses i dokumentet.

Avgjørelsen ble tatt i morges, på et møte i District Civil Protection Commission, mellom ordføreren i Setúbal, Maria das Dores Meira, som også er leder av enheten, og statssekretæren for intern administrasjon, Patrícia Gaspar.

CDPC forsterker også myndighetenes oppfordring til befolkningen, spesielt i denne fasen av begrensningene på grunn av covid-19, om å forbli hjemme, i profylaktisk isolasjon, med tanke på å stoppe spredningen av viruset.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede smittet over 667 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 31 000 er omkommet.

Av smittetilfellene anses minst 134 700 som kurert.

I Portugal ble det ifølge balansen i dag generaldirektoratet for helse registrert 119 dødsfall, 19 flere enn dagen før (+ 19%), og det var 5.962 bekreftede infeksjoner, 792 flere tilfeller sammenlignet med lørdag (+ 15,3%).

Av de smittede er 486 innlagt på sykehus, hvorav 138 er på intensivavdelinger, og det er 43 pasienter som har kommet seg.

Portugal, der de første bekreftede sakene ble registrert 2. mars, er i unntakstilstand fra 00:00 19. mars til 23:59 2. april.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på nyhetsbrev – nederst på siden.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x