Azorene

Covid-19: SATA stanser forbindelser mellom øyene og flyvninger utenfor Azorene

Ponta Delgada, Azorene, 19. mars 2020 (Lusa) – Azores regjering ga i dag ordre om suspensjon, fra sent på ettermiddagen, av flyforbindelser med SATA-transportøren mellom alle øyene i regionen, bortsett fra godstransportfly eller saker force majeure.

Alle flyforbindelser fra utlandet til skjærgården vil også bli suspendert.

Administrerende direktør, Vasco Cordeiros beslutning, avansert i dag i en uttalelse, ble bestemt etter et ekstraordinært møte i regjeringsrådet, holdt av videokonferanse, etter utbruddet av Covid-19.

Tiltaket vises, heter det i uttalelsen, i møte med “behovet for å ivareta SATAs evne til å fortsette å tilby forbindelser for godstransport og i tilfeller av force majeure, ettersom det mangler operativ kapasitet til å overholde forpliktelsene offentlig tjeneste, nemlig på nivå med tilstrekkelig mannskap, under hensyntagen til overholdelsen av karantenetiden ”som de er forpliktet til.

Dermed bestemte presidenten for den regionale regjeringen, “i henhold til kontrakten for konsesjon av forpliktelser til offentlig lufttransporttjeneste mellom øyene i regionen, å suspendere SATA Air Açores luftforbindelser mellom alle øyene i regionen, unntatt transportflygninger last eller tilfeller av force majeure, forutsatt at de er behørig autorisert av det regionale helsetilsynet, lyder merknaden som sendes til nyhetsrommene.

Den utøvende besluttet også å gi veiledning, som eneste aksjonær i selskapet, til styret i Azores Airlines – en filial av SATA som opererer til og fra Azorene – for å “stanse alle flyforbindelser fra utlandet til regionen, bortsett fra flyreiser last eller tilfeller av force majeure, forutsatt at de er behørig autorisert av Regional helsetilsyn. “

Allerede under kontrakten om levering av offentlig tjeneste for sjøtransport av passasjerer og kjøretøy i den autonome regionen Azorene, ble det besluttet å suspendere de maritime forbindelsene til passasjerer og kjøretøyer fra Atlânticoline mellom alle øyene i regionen, “bortsett fra godstransportforbindelser eller tilfeller av force majeure, forutsatt at de er behørig autorisert av Regional Health Authority “.

Tiltakene trer i kraft fra klokken 18 lokal tid (kl. 19.00 i Lisboa) i dag og er i kraft til 31. mars.

Det nye koronaviruset, ansvarlig for Covid-19-pandemien, smittet mer enn 210.000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 8.750 døde.

Av de smittede har mer enn 84 000 kommet seg etter sykdommen.

Portugal registrerer tre omkomne fra det nye koronaviruset, ifølge dagens bulletin fra Generaldirektoratet for helse (DGS), som melder om 785 bekreftede tilfeller.

På Azorene er det tre bekreftede tilfeller.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x