Santa Maria Hospital. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Santa Maria Hospital fikk tre intensivavdelinger på en uke

Lisboa 27. mars 2020 10:54 (Lusa) – Hospital de Santa Maria, i Lisboa, mottok denne uken donasjon av tre intensivavdelinger, som utvidet kapasiteten til å ta vare på kritisk syke pasienter med covid-19, ble det kunngjort i dag.

Ifølge Centro Hospitalar Universitário Lisboa Norte (CHULN), som inkluderer sykehusene Santa Maria og Pulido Valente, tilbød Oriente Foundation en intensivavdeling (ICU) med 10 senger til dette sykehuset.

Også denne uken tilbød den portugisiske internasjonale fotballspilleren Cristiano Ronaldo og forretningsmannen Jorge Mendes to ICUer med 10 senger med vifter, hjertemonitorer, pumper og infusjonssprøyter, viktig utstyr i behandlingen av disse pasientene.

Med ”gesten om solidaritet fra Oriente Foundation” utvider Centro Hospitalar Universitário Lisboa Norte sin kapasitet til å ta vare på de kritiske pasientene med Covid-19 til nesten 90 senger, som allerede har en plan med åtte intensivavdelinger, som vil bli utløst i henhold til sykehusbehov, sier institusjonen.

Til disse tilbudene, “det er mange titalls donasjoner fra enkeltpersoner og selskaper eller institusjoner, som i solidaritet” har fått “tusenvis av personlig verneutstyr” til å ankomme nesten daglig på sykehuset, “sa en offisiell kilde fra CHULN til byrået i dag. Lusa.

Som et eksempel siterte han gaver fra PortoBay, Rádio Renascença, Association of Tentists og det kinesiske samfunnet. “Faktisk vil den kinesiske ambassaden bringe tusenvis av medisinske masker og hundrevis av personlige verndrakter til CHULN-tjenester,” sa han.

Det samme gjelder sykehusutstyr, nemlig i forhold til ventilatorer og annet materiale til intensivavdelinger.

”Vi må også understreke donasjonene fra fans fra Fundação Benfica, Rádio Renascença, Optibuilding og til og med en privatperson, som er lagt til anskaffelsene som allerede er gjort av Centro Hospitalar Universitário Lisboa Norte og tillater å forsterke planen for pasientbehandling kritisk under den nye coronavirus-pandemien, ”sa den samme kilden.

Mat ble også gitt, som har blitt distribuert av sykehusets forskjellige tjenester og som er spesielt viktig for fagpersoner som ikke kan være fraværende i jobben sin, sa han.

Han fremhevet også prosjekter som Instituto Superior Técnico, som foreslo å produsere beskyttelsesvisirer for helsepersonell, “prosjekter som mangfoldiggjøres i regionen og blir med i det utrettelige arbeidet til CHULNs støtteservicepersonell for å styrke aksjen av individuelt sikkerhetsutstyr for team ”.

I følge sykehusets senter, som inkluderer sykehusene Santa Maria og Pulido Valente, ble den første intensivavdelingen dedikert til kritisk syke med det nye Coronavirus aktivert 6. mars, og denne uken begynte den andre å fungere.

CHULNs Intensive Care Medicine er et nasjonalt referansesenter for ECMO (ekstrakorporeal sirkulasjonsapparat), en viktig teknikk for behandling av kritisk syke pasienter med covid-19 og støtter kritiske pasienter i hele sykehuset og henvist av andre sykehus.

Portugal, der de første bekreftede tilfellene av covid-19 ble registrert 2. mars, er i unntakstilstand til slutten av 2. april.

I følge de siste dataene som DGS har gitt ut, er det i Portugal 60 dødsfall assosiert med sykdommen og 3.544 bekreftede infeksjoner.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede infisert 505 000 flere mennesker over hele verden, hvorav rundt 23 000 er omkommet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x