Ryanair

Covid-19: Ryanair fortsetter til sommeren i Portugal med 90% av rutene som var planlagt før pandemien kom

26. mai 2020 (Lusa) – Ryanair fortsetter å fly til flyplassene i Lisboa, Porto, Faro, Ponta Delgada og Lajes 1. juli, med sikte på å gjenoppta “omtrent 90%” av rutene som er planlagt til sommeren i Portugal før begynnelsen av helsekrisen.

En offisiell kilde for det irske flyselskapet fortalte Lusa at “Ryanair valgte å justere tidsplanen, redusere daglige / ukentlige frekvenser, men opprettholde størst mulig antall ruter”.

Den nye flyplanen er nå tilgjengelig på Ryanairs hjemmeside, og kundene kan nå bestille turene sine.

Det irske lavprisflyselskapet kunngjorde i morges gjenopptakelse av 1. juli for daglige flyreiser til Portugal, Spania, Italia, Hellas og Kypros fra Irland, Storbritannia, Belgia, Holland og Tyskland.

I en uttalelse sa det irske lavprisselskapet at det fremdeles hadde planer om å “betjene 40% av sin globale flyplan” i juli, “siden Spania kunngjorde i helgen at det ville fjerne begrensninger for reise og besøkende fra 1. juli, som Italia, Kypros, Hellas og Portugal, som forbereder seg på å gjenåpne hotellene og strendene deres for den største høytiden i juli og august. ”

De daglige flyvningene som skal gjenopptas av Ryanair fra 1. juli, har sin opprinnelse i “Nord-europeiske land, inkludert Irland, Storbritannia, Belgia, Nederland, Tyskland” og destinasjon på “hovedflyplasser i Portugal, Spania, Italia, Hellas og Kypros ”.

“Etter fire måneders blokade feirer vi tiltakene som er gjort av myndighetene i Italia, Hellas, Portugal, Spania og Kypros for å gjenåpne grensene, eliminere reisebegrensninger og fjerne ineffektive karantene,” sier administrerende styreleder i Ryanair, sitert i uttalelsen.

I følge Eddie Wilson kan nå “europeiske familier som har vært utsatt for innesperring i mer enn 10 uker, se frem til den etterlengtede familieferien til Spania, Portugal, Italia, Hellas og andre middelhavsdestinasjoner i juli og august.”

Alle Ryanair-flyvninger vil operere med nye helsetiltak på plass, som krever at alle passasjerer og mannskaper alltid skal ha på seg masker ved flyplassterminaler og ombord på fly, i samsvar med EUs anbefalinger.

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået AFP har den covid-19-pandemien allerede forårsaket mer enn 346.000 dødsfall og smittet mer enn 5,5 millioner mennesker i 196 land og territorier.

Nesten 2,2 millioner pasienter ble ansett som kurert.

I Portugal døde 1.342 mennesker fra 31.007 som ble bekreftet å være smittet, og det er 18.096 gjenopprettede tilfeller, ifølge generaldirektoratet for helse.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

Etter at Europa etterfulgte Kina som sentrum for pandemien i februar, ble det amerikanske kontinentet det med de mest bekreftede tilfellene (ca. 2,5 millioner, mot mer enn to millioner på det europeiske kontinentet), selv om det hadde færre dødsfall ( mer enn 146 tusen, mot nærmere 173 tusen).

For å bekjempe pandemien sendte regjeringer 4,5 milliarder mennesker hjem (mer enn halvparten av planetens befolkning), og lammet hele sektorer av verdensøkonomien, i en “stor innesperring” som flere land allerede har begynt å lindre i møte med synkende priser.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x