Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Republikkens president sier at det ikke er noe alternativ til generelt portforbud

Lisboa, 9. januar 2021 (Lusa)Republikkens president sa i dag at det ikke er noe alternativ til generelt portforbud fra og med neste uke med tanke på den stadige økningen i antall tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus i Portugal.

Dette standpunkt ble overført av Marcelo Rebelo de Sousa ved RTP, under den første delen av debatten han hadde med presidentkandidat Ana Gomes, hvor han også antok at, i kampen mot covid-19, “settet med tiltak for å redusere restriksjoner” mislyktes “. i juleperioden.

“Når det gjelder fremtiden, tror jeg at det ikke er noe alternativ til generelt portforbud”, erklærte republikkens president, som i denne sammenhengen avgrenset seg fra en løsning som bare begrenser borgere fra risikogrupper.

“Denne ideen har ikke gitt resultater noe sted i Europa. Hele Europa konfigurerer mer globalt enn Portugal og lenger enn Portugal”, fastholdt han.

På dette tidspunktet vurderte Marcelo Rebelo de Sousa at den laveste risikogruppen “er skolene”, men la til at “denne saken er ennå ikke avgjort”.

I følge statsoverhodet var “alle partier” i forhold til juletiden for å lette tiltakene og noen av dem til og med for et “mer tillatende” regime.

“Avgjørelsen hadde de virkningene den hadde. På den tiden snakket jeg om en tillitspakt med portugiserne. Men tillitspakten virket ikke. Det er et faktum. Jeg påtar meg det ansvaret uten problemer for meg, for regjeringen og for alle som grep inn “, sa

Marcelo Rebelo de Sousa var bekymret for å skape veldig høye forventninger til vaksinasjonsprosessen.

“Det er en prosess som kan vare i ett og et halvt år og ikke neste dag,” sa han.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x