Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Republikkens president advarer om at “tiltak må brukes i forhold til det som er nødvendig”

Lisboa 21. juni 2020 (Lusa)Republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, advarte i dag at dette er fasen med å avskrekke og appellere, men at om nødvendig vil det bli iverksatt tiltak for visse lokasjoner eller “tøffere” for å forhindre samlinger på grunn av pandemien.

I en tale med journalister ved Centro Cultural de Belém, i Lisboa, før de deltok på konserten til minne om 28-årsjubileet for Lisboa metropolitiske orkester, ble Marcelo Rebelo de Sousa spurt om hva som må gjøres for å følsom ungdom til ikke å innta risikabel oppførsel , som de nylige partiene.

”Spørsmålet gjelder unge mennesker – jeg snakket om unge mennesker fordi de kan være et godt eksempel – men det gjelder alle. I den grad det er nødvendig, hvis det er veldig nødvendig, må tiltak proporsjonalt med det som er nødvendig, bli anvendt, ”svarte han.

I følge republikkens president er dette “fasen av å prøve å anke og avskrekke”.

”Men det er tydelig at hvis det er spesifikke, spesifikke tilfeller der det er behov for å iverksette tiltak for visse lokaliteter eller områder av menigheter, eller det er behov for å iverksette tøffere tiltak med tanke på myndigheters inngrep for å forhindre samlinger og for å stille ansvar for samlinger, formerer de seg. -deltakelsene til Statsadvokatembetet og folk skjønner – unge mennesker og ikke unge mennesker – innser at de begynner å ha et alvorlig problem over skuldrene, advarte han.

Fra perspektivet til Marcelo Rebelo de Sousa oppfatter alle at “en åpning blir gjort med omhu, med forsiktighet for ikke å skade portugisernes allmennhet”.

“Hvis det er minoriteter, uansett alder, som skaper problemer for de fleste portugiser og ikke overholder reglene, vil reglene måtte brukes og strengheten blir desto større, jo mer behov for å være strenge” vurderte han.

På spørsmål om hva som svikter i meldingen som ber folk om å følge reglene, anser statssjefen at dette ikke svikter “for det store flertallet av det portugisiske folket”.

”Det er minoriteter som tar deflasjonen til et punkt som går utover helsereglene som må overholdes. Heldigvis er det ikke flertallet av portugiserne, ”sa han.

Marcelo Rebelo de Sousa brukte tallene for å vise at det er “en gradvis nedgang i antall dødsfall og en kontrollert situasjon når det gjelder sykehusinnleggelser og intensivavdeling”.

“Bare i antall smittede mennesker er det projeksjonen eller av spesifikke situasjoner i bestemte geografiske områder eller av nedbørsmengder. Det er to forskjellige situasjoner, ”spesifiserte han.

For republikkens president er det derfor nødvendig å vedta forskjellige tiltak, passende for situasjoner som også er forskjellige.

“Tiltak for geografiske områder som har problemer med lokaliserte utbrudd, om nødvendig, er restriktive tiltak for disse områdene,” forklarte han.

I forhold til samlinger av mennesker “er tiltakene forskjellige”, det vil si “de er forebyggende tiltak og inngripen fra myndighetene for å forhindre, begrense og holde ansvarlig for samlinger som bryter og i noen tilfeller direkte bryter helsereglene. De er forskjellige tiltak.

Den covid-19-pandemien har allerede hevdet mer enn 464.000 dødsfall og smittet mer enn 8,8 millioner mennesker i 196 land og territorier, ifølge en rapport fra det franske byrået AFP.

I Portugal døde 1.530 mennesker fra 39.133 bekreftet som smittet, ifølge den siste bulletin fra Generaldirektoratet for helse.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x