Statsminister Costa. Bilde fra YouTube

Covid-19: Regjeringen utvider unntakstilstanden til 31. august

Lisboa 29. juli 2021 (Lusa)Regjeringen forlenget i dag unntakstilstanden i Fastlands-Portugal til 31. august, som en del av kampen mot covid-19-pandemien.

“Ministerrådet godkjente en resolusjon som utvider katastrofesituasjonen over hele det kontinentale nasjonale territoriet til 23:59 31. august 2021 og endrer gjeldende tiltak”, heter det i uttalelsen som ble utgitt etter møtet i Ministerrådet om det nye dekonfinansieringsplan.

Ulykkesituasjonen, det høyeste nivået av respons på katastrofesituasjoner som er fastsatt i grunnleggende lov om samfunnssikkerhet, trådte i kraft 1. mai og er fornyet annenhver uke.

Den nåværende situasjonen med unntakstilstand ender 8. august, men den daglige ledelsen bestemte seg i dag for å forlenge den til 31. august.

Regjeringen definerte i dag den nye saneringsplanen, bestående av tre faser som følger forventet tempo i vaksinasjonsplanen mot covid-19.

Siden begynnelsen av pandemien, i mars 2020, har 17 330 mennesker omkommet i Portugal, og 963 446 tilfeller av infeksjon er registrert.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x