Madeira webcam

Covid-19: Regjeringen på Madeira råder innbyggerne til ikke å reise til fastlandet

Santana, Madeira, 23. oktober 2020 (Lusa)Regjeringen på Madeira rådet i dag innbyggere i øygruppen til ikke å reise til fastlandet, med tanke på at pandemisituasjonen er “ukontrollerbar”.

“Hvis du kan utsette turene nå, gjør den utsettelsen slik at du ikke tar noen risiko, for faktisk er situasjonen ukontrollerbar på kontinentet,” sa president Miguel Albuquerque, på sidelinjen av et besøk på en gård i kommunen Santana, nord for øya.

Ministeren understreket at dette bare er en “anbefaling“, som indikerer at turene til fastlandet må være strengt nødvendige.

Og han forsterket: “Utbruddet er veldig sterkt, spesielt i de sentrale og nordlige områdene, og det nytter ikke å ta risiko.”

Den regionale regjeringen i PSD / CDS-PP-koalisjonen utvidet torsdag katastrofesituasjonen til 30. november og understreket at tiltaket tar sikte på å forhindre smitte og spredning av covid-19, når øygruppen registrerer 111 aktive saker, hvorav 102 ble identifisert på Madeira lufthavn og ni overføres lokalt. “

Den autonome regionen Madeira har opprettholdt sin status siden august.

Miguel Albuquerques administrerende direktør bestemte også at testen må utføres for personer som har reist fra flyplasser i regionen og som kommer tilbake innen maksimalt 72 timer.

Reisende i denne tilstanden, som tidligere ikke tok testen, må nå ta den mellom den femte og den syvende dagen etter avstigning i øygruppen.

Covid-19-pandemien har allerede hevdet mer enn 1,1 millioner dødsfall og mer enn 41,3 millioner smittetilfeller over hele verden, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

I Portugal døde 2.276 mennesker av 112.440 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x