Covid-19: PSP styrker inspeksjonen på offentlige veier under operasjon “Påske hjemme”

Lisboa 25. mars 2021 (Lusa)PSP kunngjorde i dag en forsterkning av sin tilstedeværelse på den offentlige motorveien mellom fredag ​​og 5. april, innenfor rammen av “påsken hjemme” -operasjonen for å avskrekke og forhindre atferd som spredte covid-19.

“I anledning påskesesongen, i tillegg til behovet for å garantere overholdelse av forbudet mot bevegelse mellom kommuner, utfører PSP operasjonen # Påske hjemme”, som vil pågå fra kl. 26.00 til 26. mars. av 5. april, sa den nasjonale ledelsen.

I en uttalelse sa PSP at denne operasjonen vil finne sted over hele landet, med sikkerhetsstyrkene “mer til stede på offentlig vei, som utnytter følelsen av sikkerhet for innbyggerne og bidrar til å avskrekke og forhindre atferd som øker risikoen for spredning av covid -19 ”.

“PSP vil forbli til stede, og med stor synlighet, for å støtte befolkningen og overvåke overholdelse av de gjeldende reglene i den nåværende unntakstilstanden, spesielt på steder med størst potensiell konsentrasjon av mennesker,” sier han.

I denne forstand vil politiet være til stede ved “grensesnittene” for offentlig transport, på hovedveiene, i sirkulasjonsnodene mellom fylkene, i parker og elveområder og andre steder som på grunn av deres naturlige egenskaper, tillate en sterk tilstrømning av mennesker.

I uttalelsen minnet PSPs landsstyre også om at bevegelse mellom kommuner er forbudt fra 00:00 den 26. mars til 00:00 den 5. april, bortsett fra reiser til arbeid, helsemessige grunner og andre grunner til karakter som haster og tvingende nødvendig i henhold til gjeldende lovgivning.

I tillegg må befolkningen fortsette å overholde den generelle plikten til å samle inn, og begrense avgangene hjemmefra til det som er strengt nødvendig og for den essensielle tiden, med borgere som trenger å reise av profesjonelle årsaker som må ha i seg en erklæring fra enhet arbeidsgiver.

“Organiseringen av festligheter eller samlinger av mennesker av festlige eller kortvarige årsaker utgjør en meget relevant potensiell risiko mot folkehelsen, og innbyggerne bør ikke delta i denne typen arrangementer”, advarte PSP.

Forbudet mot bevegelse mellom kommuner på Fastlands-Portugal neste helg og i løpet av påskeuken ble fremmet til klokken 00 på fredag, ifølge en utbedringserklæring publisert i Diário da República.

I følge en utbedringserklæring publisert onsdag i Diário da República, “er det forbudt å bevege seg utenfor kommunens hjemsted i perioden mellom 20:00 fredag ​​og 05:00 mandag og daglig fra 00:00 mars 26, uten å berøre unntakene. “

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •