Covid-19: Presidenten tillater innføring av tester eller karantene for å komme inn i Portugal

Lisboa 12. januar 2021 (Lusa)Meldingen til republikkens president som endrer og fornyer unntakstilstanden, gjør det mulig å innføre diagnostiske tester av det nye koronaviruset eller den obligatoriske karantenen av mennesker, for å komme inn i Portugal.

I utkastet til dekret sendt i dag (tirsdag) av Marcelo Rebelo de Sousa til republikkens forsamling, som trer i kraft fra torsdag og til 30. januar, er retten til internasjonal sirkulasjon igjen begrenset – noe som allerede hadde skjedd i den første fasen unntakstilstand mellom mars og mai.

“Grensekontroll av personer og varer, inkludert sanitær- og plantesundhetskontroll i havner og flyplasser, kan opprettes av kompetente offentlige myndigheter, i samarbeid med de europeiske myndighetene og i streng respekt for EU-traktatene”, heter det i den nye artikkelen som er inkludert. i vitnemålet.

Disse kontrollene kan ilegges “med det formål å forhindre innreise til nasjonalt territorium eller gjøre den innreisen underlagt overholdelse av de nødvendige vilkår for å unngå risikoen for å spre epidemien eller overbelaste ressursene knyttet til dens kamp, ​​nemlig ved å pålegge gjennomføring av en test diagnose av SARS-CoV-2 eller tvangsinneslutning (karantene) av mennesker på et sted definert av kompetente myndigheter “, tilføyes det, i samme artikkel.

Dette er det niende unntakstilstanden som presidenten legger fram for parlamentet i den nåværende covid-19-pandemisammenheng, og vil bli diskutert og avstemt av varamedlemmer onsdag morgen. Ministerrådet vil også møte på onsdag for å vedta tiltak under dette dekretet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x