Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Presidenten begynner å lytte til partier i dag om fornyelse av unntakstilstand

Lisboa 23. februar 2021 (Lusa)Republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, lytter i dag til IL, Chega, PEV, PAN, CDS-PP og PCP om fornyelse av unntakstilstanden, i høringer om videokonferanser, fra kl 14.30.

Onsdag er det turen til BE, PSD og PS, og en dag senere vil parlamentet møtes for å diskutere og godkjenne den sannsynlige fornyelsen av unntakstilstanden, som vil tre i kraft mellom 2. og 16. mars og vil være på 12. ª uttalelse i den nåværende covid-19 pandemisituasjonen.

Gjeldende periode avsluttes klokken 23:59 førstkommende mandag 1. mars.

For å erklære en unntakstilstand må republikkens president lytte til regjeringen og ha fullmakt fra republikkens forsamling, som i de siste tre fornyelsene ble gitt med stemmer for PS, PSD, CDS-PP og PAN, Vær avhold og stemmer imot av PCP, ENP, Chega og Liberal Initiative.

Mandag, etter å ha deltatt på presentasjoner om den epidemiologiske situasjonen, på Infarmed, i Lisboa, argumenterte de fleste politiske partiene for at det er nødvendig å begynne å forberede deflasjon etter lockdown.

I henhold til grunnloven kan det juridiske rammeverket som tillater suspensjon av utøvelsen av visse rettigheter, friheter og garantier ikke vare mer enn femten dager, uten å berøre mulige fornyelser med samme tidsfrist.

I uttalelsen han uttalte for omtrent to uker siden, satte republikkens president som mål, frem til påske, i begynnelsen av april, å redusere antall nye daglige tilfeller av infeksjon “til under to tusen” og å redusere sykehusinnleggelsessaker . og sykehusinnleggelser på intensiv, deretter lokalisert, henholdsvis i “mer enn fem tusen og mer enn åtte hundre”, for “en fjerdedel av disse verdiene”.

Mandag, under møtet med epidemiologer, fremhevet Marcelo Rebelo de Sousa “vinduet av håp” angående vaksinasjon mot covid-19 i andre kvartal i år.

I Portugal har mer enn 16 tusen pasienter dødt med covid-19, og så langt er det rapportert over 798 tusen tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus som forårsaker denne sykdommen, ifølge Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x