BioNTech COVID-19 Vaccine

Covid-19: Portugal vil få alle vaksiner for å overholde vaksinasjonsplanen

Lisboa 21. januar 2021 (Lusa)Helsedepartementet garanterte i dag at Portugal vil ha alle nødvendige vaksiner for å overholde den etablerte vaksinasjonsplanen, etter å ha sikret seg mer enn 31 millioner doser, nok til å vaksinere mer enn 18 millioner mennesker.

«I de første avtalene med de forskjellige farmasøytiske selskapene som har en avtale med EU-kommisjonen, med leveringsplaner i 2020 og 2021, anskaffet Portugal alle vaksinene som kan kjøpes, sammenlignet med befolkningen,» sa departementet i en uttalelse i dag.

I tillegg til de innledende avtalene, kjøpte Portugal «tilleggsmengder av andre vaksiner», nemlig fra Pfizer-BioNTEch og Moderna, og planlegger også å kjøpe flere doser til den opprinnelige kontrakten med AstraZeneca, ifølge samme kilde.

«Når det gjelder kjøp av tilleggsdoser, var Portugals valg å velge tilleggsdoser i henhold til leveringstidene, det vil si å velge de som skulle komme tidligere,» forklarte helseministeren, Marta Temido.

Når det gjelder Moderna, og i tillegg til den opprinnelige kontrakten, kjøpte Portugal en million doser og valgte ikke å kjøpe ytterligere 800 000 ekstra doser, fordi «de ville bare bli levert på slutten av året».

«For øyeblikket har Portugal allerede klart å sikre mer enn 31 millioner doser vaksiner, nok doser til å vaksinere mer enn 18 millioner mennesker (med tanke på den nåværende kunnskapen, siden det er vaksiner som er enkeltdoser)», understreket departementet i dokumentet.

Portugal vil bekrefte leveransen knyttet til alle kontraktene som allerede er etablert, og vil ha «alle vaksinedosene den trenger for å overholde sin vaksinasjonsplan», som er universell og gratis.

Ifølge departementet er det vesentlige problemet for å akselerere vaksinasjonsgraden i landet ikke relatert til mengden vaksiner som er kjøpt, men til leveringsplanen.

Covid-19-pandemien har allerede hevdet minst 2075.698 dødsfall som følge av mer enn 96,8 millioner infeksjonstilfeller over hele verden, ifølge en rapport fra det franske byrået AFP.

I Portugal døde 9686 mennesker, i 595149 bekreftede infeksjonstilfeller, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

×
error: Content is protected !!

Compare