Albufeira, Algarve. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Portugal påtar seg «kontrollert risiko» når de mottar britiske turister

Lisboa 19. mai 2021 (Lusa)Den høye vaksinasjonsgraden i Storbritannia og den obligatoriske negative testen for covid-19 ved ankomst gjør at Portugal kan påta seg den «kontrollerte risikoen» det er å motta britiske statsborgere, sa eksperter på området i dag.

“Vi må ta en risiko. Denne risikoen, på den britiske siden, minimeres av den høye vaksinasjonsgraden og ved å utføre en PCR-test ved ankomst til Portugal. Vi har også gunstige forhold, for eksempel det faktum at befolkningen med størst risiko er riktig vaksinert, sier pulmonolog Filipe Froes til Lusa.

Ifølge koordinatoren for covid-19-krisekontoret til den portugisiske legeforeningen forhindrer dette imidlertid ikke den mulige spredningen av SARS-CoV-2-virusvarianten assosiert med India, som opplever en økende forekomst i antall tilfeller av sykdommen i Storbritannia.

I denne forstand forsvarte Filipe Froes en styrking av artikulasjonen av helsemyndighetene i de to landene, som kan passere gjennom Portugal for å ha tilgang til informasjon om mulige positive tilfeller oppdaget i covid-19 screeningtestene som ble gjort ved retur til USA.

“En faktor som garanterer større sikkerhet ville være innbyggerne i Storbritannia når de kommer tilbake til hjemlandet, ettersom de må gjøre en test, hvis de er positive, vil vi ha tilgang til denne informasjonen slik at vi kan spore disse menneskers kontakter da de var i Portugal ”, forklarte eksperten.

«Det er ingen perfekte verdener og ingen null risiko, men kombinasjonen av disse faktorene kan gi ekstra selvtillit og ro», understreket legen, samtidig som han understreket behovet for britiske reisende å raskt kontakte de portugisiske helsemyndighetene hvis de opplever symptomer på covid – 19.

Ifølge Filipe Froes representerer varianten med opprinnelse i India allerede 20% av variantene i omløp, men han understreket at det er en belastning som er klassifisert som av interesse av de amerikanske myndighetene, det vil si at det er fortsatt gjenstand for en løpende analyse.

Ifølge eksperten er det «positive data som gjør at du har litt tillit», for eksempel det faktum at den gode vaksinasjonsgraden som er registrert i Storbritannia, noe som indikerer at folk i begynnelsen ikke vil bli smittet også som de foreløpige dataene om at vaksiner er effektive mot varianten assosiert med India.

«Vi må være veldig oppmerksomme, styrke den epidemiologiske overvåkingen og variasjonene i omløp, og om nødvendig vedta andre tiltak for å begrense spredningen av varianten i Portugal,» sa Filipe Froes.

Også i uttalelser til Lusa advarte virolog Pedro Simas om at veksten av denne varianten i Storbritannia må kontekstualiseres, siden den har en betydelig overvekt i de nye tilfellene av covid-19, men den er relativ med tanke på den reduserte mengde infeksjoner i det landet.

“Mellom 5. og 12. mai, i løpet av en uke, var det omtrent 900 tilfeller av infeksjoner forårsaket av varianten av India i Storbritannia. Det opplever eksponentiell vekst, men det er veldig relativt volummessig, sa spesialisten fra Institutt for molekylær medisin ved Universitetet i Lisboa.

Det faktum at Storbritannia har «allerede veldig avansert gruppeimmunitet» betyr at det er en «barriere» for eksponentiell spredning av en hvilken som helst variant, forklarte virologen og sa at det er vist at det ikke er «noen variant som bryter immuniteten til en variant. dramatisk ”.

I forhold til Portugal anser Pedro Simas at befolkningens immunitet på omtrent 40%, som et resultat av den naturlige immuniteten til mennesker som allerede har blitt smittet, og immuniteten forårsaket av vaksinen, også utgjør en «garanti for sikkerhet» i forhold til hvilken som helst variant, inkludert den som er knyttet til India.

«Vi må være oppmerksomme og forsiktige, men den vil ikke finne grobunn for å spre seg fordi det allerede er en stor barriere for spredning av en hvilken som helst variant,» sa virologen og la til at dataene fra Storbritannia også indikerer at vaksiner. er effektive i forhold til denne varianten som dukket opp i India.

Pedro Simas mente at ingen av coronavirus-variantene som har dukket opp så langt har redusert effekten av vaksiner for å beskytte mot alvorlig sykdom og død ved covid-19, og har også vist seg å være effektive for å forhindre SARS-CoV-2-infeksjon.

«Hvis vi ser på de epidemiologiske dataene, er det ingen grunn til å mistenke at prosessene med reinfeksjon av mennesker som allerede har blitt smittet eller vaksinert, er svært hyppige,» sa eksperten.

Slik sett talte Pedro Simas for innreise av turister fra Storbritannia og sa at kontrollsystemet, gjennom kravet om en negativ PCR-test de siste 72 timene, fungerer i screening av tilfeller av covid-19.

Denne uken innrømmet helseminister Matt Hancock at variant B1.617.2, som først ble oppdaget i India, formerer seg raskt, og de fleste tilfeller blir rapportert i Nord-England.

Mandag startet Storbritannia en ny fase av deflasjonsplanen, inkludert autorisasjon til å reise utenlands på ferie, men bare noen få land, inkludert Portugal, som tillater britiske borgere å komme inn.

Per 12. mai hadde Portugal registrert ni tilfeller av SARS-CoV-2-varianten assosiert med India, med helsemyndigheter som vurderte at det ikke ser ut til å være noen overføring fra samfunnet av denne stammen av viruset som forårsaker covid-19.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x