Covid-19: Portugal har allerede administrert 70 000 vaksiner mot covid-19

Lisboa 8. januar 2021 (Lusa) – Sytti tusen mennesker har allerede blitt vaksinert mot covid-19 på fastlands-Portugal, kunngjorde i dag Helsedepartementet, som nå tilbyr plattformer der portugiserne kan overvåke prosessen.

”Så langt har 70 000 vaksiner blitt administrert på fastlands-Portugal. Dette nummeret kan konsulteres, fra og med i dag, på nettplattformene til Helsedepartementet og regjeringen, noe som sikrer åpenhet i hele vaksinasjonsprosessen. På denne måten vil det være mulig for hvem som helst å overvåke gjennomføringen av den nasjonale vaksinasjonsplanen mot Covid-19 ”, sier helsedepartementet i en uttalelse.

Oppdateringen vil være ukentlig og kan konsulteres på nettstedene https://www.sns.gov.pt/monitorizacao-do-sns/vacinas-covid-19/, https://covid19.min-saude.pt/ponto-de -situacao-atual-em-portugal / e https://covid19estamoson.gov.pt/estado-epidemiologico-covid19-portugal/

I Portugal startet vaksinasjonskampanjen mot covid-19 27. desember på sykehus, som dekker helsepersonell, og har allerede utvidet seg til sykehjem.

Den første fasen av vaksinasjonsplanen, til slutten av mars, dekker også fagpersoner fra væpnede styrker, sikkerhetsstyrker og kritiske tjenester.

I denne fasen vil personer fra 50 år eller eldre med minst en av følgende patologier også vaksineres, med start i februar: hjertesvikt, koronar hjertesykdom, nyresvikt eller kronisk luftveissykdom under ventilasjonsstøtte og / eller langvarig oksygenbehandling .

Den andre fasen starter i april og inkluderer personer i alderen 65 år og eldre og personer mellom 50 og 64 år, inkludert, med minst en av følgende patologier: diabetes, aktiv malignitet, kronisk nyresykdom , leversvikt, hypertensjon, fedme og andre mindre utbredte sykdommer som kan defineres senere, avhengig av vitenskapelig kunnskap.

I tredje fase vil resten av befolkningen bli vaksinert på en dato som skal fastsettes.

Personer som skal vaksineres gjennom året vil bli kontaktet av National Health Service (SNS).

Covid-19-pandemien forårsaket minst 1899 936 dødsfall som følge av mer enn 88 millioner smittetilfeller over hele verden, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

Portugal registrerte i dag 118 dødsfall relatert til covid-19 og 10,176 nye tilfeller av infeksjon med det nye coronaviruset, de høyeste daglige verdiene siden pandemien begynte, ifølge Generaldirektoratet for helse (DGS).

Dette er den største daglige økningen i dødsfall og infeksjoner siden begynnelsen av pandemien i mars 2020, og oversteg maksimum 98 dødsfall og 10 027 tidligere registrerte tilfeller. Nødstilstand vedtatt 9. november for å bekjempe pandemien ble fornyet med virkning fra klokken 08.00 til 15. januar.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember 2019 i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x