BioNTech COVID-19 Vaccine

Covid-19: Portugal er på 31. plass blant 53 land som forsvarer seg mot pandemien

28. juli 2021 (Lusa)En månedlig rangering av de mest motstandsdyktige landene i responsen til covid-19 sykdomspandemien, basert på flere faktorer, plasserer Portugal i 31. posisjon blant 53 analyserte land, ble utgitt i dag.

‘Covid Resilience Ranking’ (i det opprinnelige navnet) utvikles og utgis månedlig av Bloomberg, basert på analysen av 12 kriterier (sanitær, politisk og sosialt), nemlig antall tilfeller per 100.000 innbyggere den siste måneden, det totale av dødsfall per en million innbyggere, frekvensen av positive tester, tilgang til vaksiner, kvaliteten på helsevesenet, mobiliteten til befolkningen eller vekstprognosene for bruttonasjonalproduktet (BNP) for 2021.

I utgaven som ble utgitt i dag, ledes ‘rangering’ av Norge, som ifølge Bloomberg er det landet som for tiden klarer å spore den beste veien for en fremtidig normalisering etter pandemien.

I den globale analysen av de 12 kriteriene, scorer Norge en motstandsdyktighetsindeks på 77,2 av 100, etterfulgt av Sveits og New Zealand.

Amerikas forente stater (USA) ble den store avhendet fra forrige måned og ligger nå på femteplass, med en spenstindekspoeng på 74.

“USAs regjeringstid som det beste stedet å være i covid-19-epoken var kortvarig. Dens vaksinasjonskampanje stoppet opp og nye tilfeller, forsterket av Delta-varianten, økte igjen i juli, noe som førte til nye restriksjoner i noen deler av landet, selv om dødsfall fortsatt er en brøkdel av det de var i tidligere bølger, ”sa Bloomberg.

Portugal er rangert som nummer 31, ned to posisjoner fra forrige måned, med en spenstindeksindeks på 62,2 av 100, og registrerte blant annet 786 månedlige tilfeller per 100 tusen innbyggere. En dødsrate på forrige måned på 0,3%, en positiv test rate på 5,1% og en vaksinasjonsdekning (av befolkningen) på 55,6%, ifølge Bloomberg-rangeringen.

Foran Portugal ligger land som Kina, Saudi-Arabia, Tyrkia, Storbritannia, Australia, Japan, Israel og flere EU-medlemsstater (Spania, Hellas, Italia, Tyskland, Belgia, Østerrike, Irland eller Nederland).

Bak Portugal er det land som Polen, Russland, Brasil, India eller Argentina.

Nederst på Bloomberg-rangeringen (53.) ligger Indonesia, med en spenstindeks på 40,2.

Covid-19-pandemien har forårsaket minst 4 179 675 dødsfall over hele verden, blant mer enn 195,2 millioner tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus, ifølge den siste balansen fra Agence France-Presse.

I Portugal, siden begynnelsen av pandemien, i mars 2020, har 17 320 mennesker omkommet og 960 437 tilfeller av infeksjon er registrert, ifølge Generaldirektoratet for helse (DGS).

Åndedrettssykdommen er forårsaket av SARS-CoV-2 coronavirus, oppdaget sent i 2019 i Wuhan, en by i det sentrale Kina, og for tiden med varianter identifisert i land som Storbritannia, India, Sør-Afrika, Brasil og Peru.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x