Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Politikere og eksperter møtes i dag med fokus på Lisboa hovedstadsområde

Lisboa, 24. juni 2020 (Lusa)Republikkens president, statsminister og partiledere møtes i dag med eksperter for å vurdere den epidemiologiske situasjonen til covid-19 i Portugal, med fokus på hovedstadsområdet i Lisboa, der de fleste nye smittetilfeller befinner seg.

Dette vil være det niende tekniske møtet som ble avholdt på Infarmed – National Authority for Medicines and Health Products, i Lisboa, på initiativ av statsministeren, for å dele informasjon, som også vil omfatte presidenten for forsamlingen i republikken og lederne for arbeidsgiverkonfederasjoner og fagforeningssentraler og ved videokonferanse, statsrådsledere.

Mandag møtte statsministeren, António Costa, presidentene for kommunene Lisboa, Sintra, Amadora, Loures og Odivelas og kunngjorde spesifikke tiltak for dette hovedstadsområdet, inkludert erstatning av forbudet mot mer enn ti personer, nedleggelse av handel klokka 20 og begrensninger for salg av alkoholholdige drikker og forbud mot forbruk i offentlige rom.

Det siste av disse tekniske møtene fant sted for to uker siden, 8. juni, og til slutt sa republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, at det på nasjonalt nivå var tegn til at de to første fasene av deflasjon ikke provoserte. en forverring av epidemiens utbrudd, men “en stabilisering av den langsomme nedstigningen” av tilfeller av covid-19.

Når det gjelder økningen i sakene i Lisboa og Tagusdalen, ifølge republikkens president, ble det på møtet “en veldig nøye analyse av hva som skjer” og det så ut til å være “en forsinket økning i tid i forhold til andre regioner”.

Marcelo Rebelo de Sousa prøvde imidlertid å de-dramatisere situasjonen, med tanke på at det var “en oppfatning, det vil si en forståelse fra opinionen om en forverring i Lisboa og Vale do Tejo-regionen som er overlegen den faktiske forverringen”.

“Det er en oppfatning her som er urettferdig mot andre regioner, for når vi har listen over kommuner med høyest forekomst av utbrudd, er det i de ti første ingen kommune i Lisboa og Vale do Tejo”, argumenterte han og observerte: “Allerede vi glemmer hva som skjedde i Nord og sentrum på en veldig, veldig markert måte, i tidligere faser. “

På den annen side henviste statssjefen at “tyngden” av sivil bygging og midlertidig arbeid de nye sakene om covid-19 som oppsto i regionen Lisboa og Vale do Tejo, var et punkt som ble “utforsket, i betydningen undersøkt “av eksperter.

I følge republikkens president ville disse og andre “veier for refleksjon” “bli utdypet” og diskutert igjen på dagens møte, der “den nasjonale globale evolusjonen” av covid-19-sakene og “evolusjonen i Lisboa-regionen vil bli analysert” og Tagus Valley “spesielt.

Den covid-19-pandemien, en sykdom forårsaket av et nytt koronavirus oppdaget i desember i fjor i det sentrale Kina, har berørt 196 land og territorier og har allerede drept mer enn 470 000 mennesker globalt, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

I Portugal ble de første tilfellene bekreftet 2. mars, og så langt har 1 540 mennesker døde av totalt 39 737 regnet som smittet, ifølge tirsdagens rapport fra Generaldirektoratet for helse (DGS).

DGS-bulletiner frigitt mellom 7. og 21. juni indikerer at i denne perioden ble 4.440 nye tilfeller av infeksjon med det nye koronaviruset registrert i kommunene Amadora, Lisboa, Loures, Odivelas og Sintra, noe som tilsvarer 50,2% av totalen nye saker i Portugal.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x