Bruk av maske i offentlig rom. São Martinho do Porto. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Parlamentet fornyer forpliktelsen til å bruke masker på gaten til midten av juni

Lisboa 31. mars 2021 (Lusa)Parlamentet godkjente i dag PSD-lovforslaget som fornyer den obligatoriske bruken av masker i det offentlige rom i ytterligere 70 dager, et tiltak som har vært i kraft i Portugal siden 28. oktober og som skulle avsluttes 5. april.

PSD-lovforslaget ble godkjent generelt, spesialitet og global endelig avstemning, med stemmer mot Chega og Liberal Initiative, avstod fra å være BE, PCP, Grønne og ikke-registrert stedfortreder Joacine Katar Moreira, etter å ha stemt for PS, PSD, CDS- PP, PAN og den ikke-registrerte nestlederen Cristina Rodrigues.

Tiltaket trådte i utgangspunktet frem til januar, da det ble utvidet med ytterligere tre måneder.

I vitnemålet foreslår PSD en fornyelse i 70 dager: hvis fristen begynner å telle fra neste mandag 5. april, vil denne forpliktelsen strekke seg til 13. juni.

Opprettholdelsen av situasjonen med offentlige bestemmelser på grunn av den eksisterende pandemien, som har bestemt den påfølgende fornyelsen av unntakstilstanden, fraråder på det sterkeste lindring av tiltakene som er truffet for å forhindre og redusere overføringen av SARS-Cov -2 virus og av covid-19 sykdommen, spesielt de mest grunnleggende, slik som obligatorisk bruk av en maske i det offentlige rom”, rettferdiggjør sosialdemokratene, i forklaringen.

Lovforslaget som ble godkjent i dag, utvider, uten endringer, gyldigheten av gjeldende lov, som pålegger obligatorisk bruk av masker i offentlige rom og sørger for bøter mellom 100 og 500 euro for ikke-samsvarere.

Vitnemålet bestemmer at bruk av en maske (som ikke kan erstattes av visir) er obligatorisk for personer over ti år for tilgang, sirkulasjon eller varighet i offentlige rom og veier “når den fysiske avstanden som er anbefalt av helsemyndighetene viser seg å være upraktisk. “.

Denne forpliktelsen kan fravikes “i forhold til personer som er en del av samme husholdning, når de ikke er i nærheten av tredjeparter” eller ved å fremlegge en medisinsk attest om flerfunksjonshemning eller en medisinsk erklæring som bekrefter at den kliniske tilstanden eller kognitiv svikt tillater bruk av masker.

Det er heller ikke obligatorisk å bruke maske når “det er uforenlig med naturen til aktivitetene som folk utfører“.

Inspeksjonen “er sikkerhetsstyrkenes og det kommunale politiets ansvar” og manglende bruk av maske utgjør en overtredelse, sanksjonert med en bot mellom 100 og 500 euro.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 2 805 004 dødsfall over hele verden, som følge av mer enn 128,1 millioner infeksjonstilfeller, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

I Portugal døde 16848 mennesker fra 821.722 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •