Parlamentet i Lisboa

Covid-19: PAN taler til fordel for nedstengnings-fornyelse og videre støtte til økonomien

Lisboa 23. februar 2021 (Lusa)PAN-talsmannen kunngjorde i dag at han vil opprettholde avstemningen for å fornye unntakstilstanden og advarte om at statlig støtte til økonomien må fortsette for ikke å miste “flere jobber”.

(Se oversikt over politiske partier HER.)

Når han snakket med journalister i parlamentet, ønsket André Silva ikke å sette en dato for begynnelsen av deflasjonen eller gå tilbake til ansikt-til-ansikt utdannelse, på slutten av et møte med republikkens president via en videokonferanse, med tanke på at det må være vitenskapelige kriterier for å bestemme det øyeblikket hvor man kan åpne igjen.

Representanten for partiet People-Animals-Nature sa at han hadde indikasjonen fra Marcelo Rebelo de Sousa – som andre partier allerede hadde nevnt – at dekretet om å fornye unntakstilstanden “vil være den samme” som for 15 dager siden.

“PAN vil stemme for (…) Det er sant at antall saker og innsatte er lavere, men dataene er ikke tilstrekkelig garantert til å forlate dette panoramaet av inneslutning og bevegelsesbegrensning”, forsvarte han.

André Silva påpekte blant PANs sentrale bekymringer svarene for å støtte økonomien.

“Det er sektorer i økonomien som vil være stengt noen uker til, kanskje mer enn en måned, som restaurantbransjen. Det er viktig at man finner skattefordeler for å opprettholde arbeidsplasser, ”advarte han og argumenterte for at statlig støtte til de sektorene som er mest berørt“ må fortsette ”.

Når det gjelder utdanning, sendte PAN til republikkens president “bekymring for det programmatiske innholdet”.

“Vi vet at fjernundervisning er forskjellig fra ansikts-til-ansikt-utdanning, og at noe innhold ikke ble assimilert slik det var ønskelig. Vi forstår at regjeringen bør gjennomgå pensum for det viktigste”, forsvarte han.

På spørsmål om PAN er enig med regjeringen i at dette ennå ikke er på tide å snakke om deflasjon, svarte André Silva bekreftende.

“For øyeblikket, med tanke på den epidemiologiske konteksten, tror jeg at fortellingen ikke skal dreies til mangel på definisjon. Vi håper at denne gangen utarbeider regjeringen en robust og gradvis utgangsplan fra innesperringen, sa han.

PAN-stedfortreder ønsket ikke å foreslå en dato for omstart av ansikt-til-ansikt-utdanning “for ikke å gå i gjetning”, noe som gjorde at han var avhengig av antallet som ble ansett som tilstrekkelig av det vitenskapelige samfunnet.

PAN-stedfortreder innrømmet imidlertid at tilbakevending til ansikt-til-ansikt-utdanning kan begynne med de yngste studentene, som har mindre risiko for å få sykdommen og mindre sosiale kontakter, selv om de som hovedregel ikke bruker offentlig transport.

André Silva sa også at han hadde formidlet en bekymring til Marcelo Rebelo de Sousa om “de ti tusen studentene i helsefeltet”, enten på sykehus eller i helseenheter.

“Disse studentene må sidestilles med helsepersonell og prioriteres på vaksinasjonsplanens nivå”, forsvarte han.

Republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, lytter i dag til IL, Chega, PEV, PAN, CDS-PP og PCP om fornyelse av unntakstilstanden, i høringer via videokonferanse, som starter klokken 14.30.

Onsdag er det turen til BE, PSD og PS, og en dag senere vil parlamentet møtes for å diskutere og godkjenne den sannsynlige fornyelsen av unntakstilstanden, som vil tre i kraft mellom 2. og 16. mars og vil være på 12. ª uttalelse i den nåværende covid-19 pandemisituasjonen.

Gjeldende periode avsluttes klokken 23:59 neste mandag 1. mars.

I Portugal har mer enn 16 tusen pasienter døde med covid-19, og hittil er det rapportert over 799 tusen tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus som forårsaker denne sykdommen, ifølge Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x