Portugal's Prime Minister and Socialist Party (PS) candidate Antonio Costa meets supporters as part of the last day of campaigning ahead of Portugal's general election, at downtown Lisbon, Portugal October 4, 2019. Foto: Jon Nazca / Reuters / NTB scanpix

Covid-19: Obligatorisk isolasjon bare for syke eller underpriviligerte

Lisboa 19. mars 2020 18:22 (Lusa) – Statsministeren kunngjorde i dag tiltak for å overholde unntakstilstanden, inkludert “obligatorisk isolasjon” for pasienter med Covid-19 eller som er under aktiv overvåking, med risiko for “kriminalitet av ulydighet”.

Når det gjelder de gjenværende innbyggerne, som ikke er syke eller under overvåking, er samlingen ikke obligatorisk, og må oppfylle en “generell innsamlingsplikt”, sa António Costa etter møtet i Ministerrådet som godkjente tiltakene for å anvende unntakstilstanden vedtok på onsdag av republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, etter parlamentets godkjenning og den positive uttalelsen fra den utøvende myndighet.

Kommentar: Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke denne meldingen. Er det slik at hvis man ikke er i risikogruppen, eller på annen måte er syk – så trenger man ikke å være i “obligatorisk isolasjon”?

Du kan kommentere nedenfor.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x