Chão da Parada. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Noen restriksjoner er nå opphevet og det er tilbake til skolene

Lisboa, 10. januar 2022 (Lusa)Noen restriksjoner pålagt for å bekjempe covid-19-pandemien er nå opphevet, for eksempel obligatorisk testing i forskjellige situasjoner, og skoler åpner igjen.

Regjeringen begrunnet opphevelsen av noen restriksjoner med at innleggelsessituasjonen var rolig til tross for økningen i infeksjoner.

Denne uken og frem til den 14. er imidlertid fjernarbeid obligatorisk, og fra den datoen anbefales det.

Diskoteker og barer på fastlandet, som hadde blitt tvunget til å stenge fra og med 25. desember, kan også åpne igjen 14. desember, men den som kommer inn vil fortsatt måtte teste negativt, bortsett fra de som viser seg å ha vært vaksinert en stund. Minst 14 dager med en boosterdose av en covid-19-vaksine.

Inntak av alkoholholdig drikke på offentlig vei er fortsatt forbudt.

Kontrollene ved luftgrensene vil fortsette frem til 9. februar, mens den obligatoriske covid-19 negative testen opprettholdes for alle passasjerer som ankommer Portugal.

Tiltaksavlastningen er hovedsakelig rettet mot innbyggere som har fått en boosterdose av en vaksine mot covid-19 i mer enn 14 dager, som ikke lenger er pålagt å teste negativ for SARS-CoV-2.

De som ikke har boosterdose vil fortsatt måtte teste negativt ved besøk på boliger for eldre eller pasienter innlagt på sykehus, samt for å ha tilgang til større arrangementer, arrangementer uten oppmerkede plasser eller på improviserte rom og idrettslokaler.

På sin side er det digitale sertifikatet obligatorisk for å komme inn på restauranter, turistbedrifter og lokale overnattingssteder, kulturforestillinger, arrangementer med merkede steder og treningssentre.

Skolene åpner i dag som planlagt igjen, etter en ekstra uke holdt de stengt etter juleferien.

Elever er ikke lenger isolasjonspliktige når det er en positiv smittet i samme klasse, og i ukene som kommer må alle lærere, assistenter og driftsassistenter ta prøver.

Per i dag er det heller ikke lenger nødvendig å ringe SNS24-telefonen for å få en foreløpig erklæring om profylaktisk isolasjon.

Det er nå mulig å automatisk utstede en foreløpig isolasjonserklæring for tilfeller av personer smittet med SARS-CoV-2-viruset uten symptomer eller med mild sykdom, eller for høyrisikokontakter.

Fastlands-Portugal er fortsatt i en katastrofetilstand på grunn av covid-19-pandemien.

Status per 9. januar. Mange smittede, men ikke så mange innlagt på sykehus.
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x