Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Marcelo sier at det er to tredjedels flertall for en «veldig begrenset» unntakstilstand

Lisboa 2. november 2020 (Lusa)Republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, sa i dag at det er et flertall på minst to tredjedeler for å godkjenne en «veldig begrenset» unntakstilstand, etter å ha hørt partiene med parlamentarisk representasjon.

I et intervju med RTP understreket statsoverhodet at en «svært begrenset, hovedsakelig forebyggende» unntakstilstand står på spill, snarere enn å «sikte på total eller nesten total innesperring» som fant sted mellom 19. mars og 2. mai .

«Dette er tilbøyeligheten til partiene jeg hørte – la oss se om det er de økonomiske og sosiale partnernes tilbøyeligheter. Men det er tilbøyeligheten til regjeringen selv. Og republikkens president vurderer,» sa Marcelo Rebelo de Sousa.

Etter hans mening, siden «det var en enhet» mellom politiske ledere i Portugal i forhold til kampen mot covid-19, «har politikken endret seg, de politiske sektorene har endret seg».

«Hvis du på dette tidspunktet ber om en inneslutning, sier jeg ikke lenger total, men en veldig enorm inneslutning, svaret er nei. Svaret er ja til en begrenset unntakstilstand: ja, med hvem man skal si nei og hvem man skal avstå, men heller til et klart flertall, «sa han.

Marcelo Rebelo de Sousa la til at «det er et flertall som har to tredjedeler eller over to tredjedeler» til forsvar for denne «begrensede unntakstilstanden», og bemerket «Hvis dette ikke er et klart flertall – et konstitusjonelt revisjonsflertall – vet jeg ikke hva som er et klart flertall «.

×
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x