Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Marcelo berømmer regjeringen og sier at utlendinger snakker om «portugisisk mirakel»

Lisboa 16. april 2020 (Lusa)Republikkens president berømmet i dag politiske ledere og særlig regjeringen for å ha «lyttet til eksperter» og «handlet i enhet» i kampen mot covid-19 og sa at utlendinger snakker om «Portugisisk mirakel”.

I følge statsoverhodet er det «bra at de tenker det», men «nei, det er ikke et mirakel, det er resultatet av mye offer».

«Det er resultatet av, i disse viktige faser, de som har politisk ansvar for å ha lyttet til ekspertene, ha handlet i enhet og for å ha fått denne kampen til å kjempe for deres liv, og fra begynnelsen av statsministeren, og med ham, regjeringen, hvor rettferdig det er å gjenkjenne, «berømmet han.

Marcelo Rebelo de Sousa utviste deretter ros til andre politiske ledere, «presidenten for republikkens forsamling, forsamlingen, hele partiet, partiledere, sosiale ledere, politiske partier» generelt, og også til «økonomiske partnere og sosialt «.

Republikkens president relativiserte stemmene mot denne andre utvidelsen av unntakstilstanden for PCP, Liberal Initiative og den ikke-registrerte stedfortreder Joacine Katar Moreira, under avstemningen som ble holdt i dag i parlamentet.

«Selv de som avviker i dag, i det første og avgjørende øyeblikket, ble ikke motarbeidet. Det er det som vil gjenstå for historien», hevdet han.

Deretter berømmet Marcelo Rebelo de Sousa innbyggerne som har viet seg «til å redde liv eller hjelpe dem som reddet dem og garantere det grunnleggende» som er nødvendig for hverdagen, og befolkningen som helhet for å ha «forstått utfordringen og handlet tidligere «.

Republikkens president mente at portugiserne reagerte på covid-19-pandemien «i solidaritet og mobiliserte, med disiplin, med iver, med besluttsomhet, med pågangsmot», og utholdt «slike berøvelser på denne måten at så mange utlendinger kaller det portugisiske miraklet».

«Hvis dette er et mirakel, som andre der ute sier, så har vi, det portugisiske folket, vært et levende mirakel i nesten ni århundrer. Hvis dette er et mirakel, kalles miraklet Portugal,» konkluderte han.

Republikkens president vedtok i dag den andre forlengelsen av unntakstilstanden i Portugal, for en ny periode på 15 dager, fram til 2. mai, for å tillate tiltak som inneholder covid-19.

Marcelo Rebelo de Sousa sa at han håpet at det ville være den siste fornyelsen av unntakstilstanden, før en «gradvis åpning av samfunnet og økonomien og tar vare på territorier, områder og sektorer på rett tid».

Globalt påvirket den covid-19-pandemien 193 land og territorier, med mer enn 137.000 dødsfall og mer enn to millioner smittede.

I Portugal døde 629 mennesker, totalt 18 841 bekreftet å være smittet, ifølge balansen som ble laget i dag av Generaldirektoratet for helse.

Sykdommen er forårsaket av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x