Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Mangel på turister stenger 20 hoteller i Porto i 10 dager

Porto, 11. november 2020 (Lusa)Presidenten for Porto og Nord-Portugal turisme (TPNP) annonserte i dag at 20 hoteller i Porto by stengte de første ti dagene i november, som representerer 3200 tomme senger, og krever støttetiltak .

“I Porto har vi allerede rundt to dusin hoteller å stenge, som representerer mer enn 3200 senger”, sa i et telefonintervju til Lusa, presidenten for TPNP, Luís Pedro Martins.

Tjenestemannen appellerte til regjeringen om å styrke støttetiltak for forretningsfolk i hotell- og restaurantbransjen.

“Jeg oppfordrer regjeringen til ikke å slutte å støtte disse selskapene og å tilpasse seg omstendighetene også. Dette er veldig viktig. Siden hovedmålet er å holde dem aktive eller forberedt på å komme i drift når som helst, og det andre er å opprettholde jobber ”.

Luís Pedro Martins bemerket at “tiltak må være på plass slik at gründere kan beholde jobber og holde aktivitetene klare til å fungere fra det øyeblikket vi forlater denne [pandemiske] situasjonen”.

Hotel Dom Henrique, en referanseenhet i sentrum av Porto, har suspendert “hotellaktiviteten midlertidig siden 1. november på grunn av mangel på turister”, bekreftet strukturens frontkontor i dag til Lusa.

Hotel Infante Sagres, i Praça Filipa de Lencastre, er også “midlertidig stengt på grunn av konteksten forårsaket av pandemien covid-19 og tiltak for å forhindre spredning av viruset”, bekreftet en offisiell kilde til dette hotellet, med henvisning til at hotellene i gruppen Yeatman, i Vila Nova de Gaia, og Vintage House, i Douro-elvedalen, i Pinhão, fortsetter å “operere normalt”.

I den spanske hotellkjeden Eurostars, Porto Douro, som ligger ved Avenida Gustavo Eiffel, stengt mandag, og Hotel Exe Almada Porto, i Rua do Almada, stengt i dag, fordi “det er ingen turister i byen” på grunn av pandemien og den nye Regjeringsbegrensninger, sa et av resepsjonspersonalet på Eurostars Porto Centro Hotel til Lusa, som fortsatt er åpent.

Vila Galé Porto, som ligger ved siden av t-banestasjonen Campo 24 de Agosto, Hotel Teatro, i Sá da Bandeira gate, Hotel Inca, i Praça Coronel Pacheco, i Cedofeita, er andre enheter som valgte å stenge denne måneden i byen Havn.

Regjeringen kunngjorde forrige helg portforbudet mellom kl. 23.00 og 05.00 på hverdager, fra 9. november til 23. november, i de 121 kommunene som er mest berørt av pandemien. at utgangsforbudet starter i løpet av de neste to helgene fra 13:00 i de samme 121 fylkene.

11. oktober, og når lavsesongen for turisme nærmer seg, avhørt av Lusa, innrømmet presidenten for den portugisiske hotellforeningen (AHP), Cristina Siza Vieira, at det var noen hotellgrupper som allerede hadde signalisert at de hadde til hensikt å stenge noen enheter på grunn av manglende etterspørsel.

I følge et raskt estimat utgitt av National Statistics Institute (INE), 29. oktober, vil turistaktiviteten ikke ha kommet seg i september, etter å ha registrert 1,4 millioner gjester og 3,6 millioner overnattinger, noe som tilsvarer fall i 52,2% og 53,4%, henholdsvis.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 1 263 890 dødsfall i mer enn 50,9 millioner tilfeller av infeksjon over hele verden, ifølge en rapport fra det franske byrået AFP

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •