Madeira webcam

Covid-19: Madeira har 34 smittede, ti flere enn på fredag

Funchal, Madeira, 28. mars 2020 (Lusa) – Madeira har lørdag 34 positive tilfeller av covid-19, 10 flere enn på fredag, avslørte i dag den regionale sekretæren for helse og sivil beskyttelse Pedro Ramos, som avslørte at presidenten for Regionregjeringen vil kunngjøre mer restriktive tiltak søndag.

“Jeg vil kunngjøre at presidenten for den regionale regjeringen, Dr. Miguel Albuquerque, i morgen [søndag] vil kunngjøre en utvidelse av restriktive tiltak for å få enda mer kontroll over denne situasjonen på Madeira”, kunngjorde han.

“I går [fredag] kunngjorde vi 24 smittede, i dag kunngjør vi 34 smittede. Madeira fra i går til i dag har 10 tilfeller til, alle er godt merket og godt identifisert”, sa han og klargjorde at bare en er i enheten covid-19 Sykehus Dr. Nélio Mendonça, men ikke på intensivavdelingen og at resten er isolert hjemme.

Tjenestemannen opplyste også at “en av de positive sakene tvang nedleggelse av et supermarked i Ribeira Brava”.

“Antallet tilfeller som ble rapportert i disse daglige oppslagene klokka 18.00 er faktisk det virkelige antallet,” sa han, og antydet en viss “forvirring med” tallene som DGS overfører på et annet tidspunkt “.

“Den eneste gyldige informasjonen om resultatene av covid-19 på Madeira er den som kunngjøres av den regionale regjeringen fra det regionale sekretariatet for helse og sivil beskyttelse hver dag klokka 18.00,” bemerket han.

Visepresidenten for Institute of Health Administration (IASAÚDE) på Madeira, Bruna Gouveia, beskrev den epidemiologiske situasjonen til Madeira, gjentok tallene kunngjort av Pedro Ramos og la til at det er fire pasienter som venter på laboratorieresultater.

De ti nye tilfellene er fem mannlige pasienter og fem kvinnelige pasienter i alderen 20 til 29 år (to); mellom 30 til 39 år (en); mellom 40 til 49 år (to); 50 til 59 år (to) og i aldersgruppen 70 til 79 år (tre).

“De ti tilfellene som vi rapporterte i dag er alle bosatt i den autonome regionen Madeira, to i Funchal, to i Câmara de Lobos, tre i Ponta do Sol, to i Santa Cruz og en med en offisiell bolig i Porto Santo, men som har bodd i Funchal siden begynnelsen av dette året, sa han og la til at “alle disse nye pasientene har milde symptomer og er under isolasjon hjemme”.

Når det gjelder herkomst av disse 10 bekreftede tilfellene, har fem en epidemiologisk kobling til områder med overføring av sykdommen og anses som importert (en fra fastlands-Portugal, fra Nord-Amerika, en fra Sveits, to fra Brasil og en fra en serie land med aktiv samfunnsoverføring) nemlig De forente arabiske emirater, Spania og Portugal).

Fem av dagens saker, sa Bruna Gouveia, “vil bli med i tilfellene med lokal overføring” og “en annen er en nær kontakt med en pasient som kom fra Lisboa og Vale do Tejo-regionen og er bosatt i Funchal “.

Han la til at regionen har tre pasienter som er nære kontakter i en sak som allerede er diagnostisert fra Frankrike og bosatt i Ponta do Sol.

“Dette er asymptomatiske pasienter som ble screenet for å være høyrisikokontakter og dermed ble identifisert på et tidlig stadium av sykdommen”, forklarte han, og la til at “den siste saken til å rapportere er en situasjon som også er identifisert i dag. av en pasient som manifestert symptomer etter å ha hatt kontakt med turister fra Storbritannia som var i regionen til 14. mars og som hadde milde symptomer og senere ble diagnostisert med covid-19 “.

Regionen har 611 personer under aktiv overvåkning (av disse er 165 bekreftet sakskontakter), inkludert 12 helsepersonell, og 1406 personer under passiv overvåking.

I egen innkvartering dedikert til obligatorisk karantene identifiseres 119 passasjerer, 21 på Praia Dourada-hotellet (i Porto Santo) og 98 i Quinta do Lorde (i Machico).

Inntil kl. 15 i dag ble 71 samtaler registrert på SRS24-linjen, med en kumulativ total på 4296 samtaler.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede infisert mer enn 640 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 30 000 døde.

Av tilfeller av smitte anses minst 130.600 som kurert.

Etter å ha vist seg i Kina i desember, spredte utbruddet seg over hele verden, noe som fikk Verdens helseorganisasjon (WHO) til å erklære en pandemisk situasjon.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x