Restauranter og kafeer kan ikke ha gjester - kun Take-Away. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Lockdown fortsetter i ny “unntakstilstand”

Lisboa 15. februar 2021 (Lusa)Portugal gikk i dag inn i en ny lockdown-periode for å bekjempe pandemien, som varer til 1. mars, og holder reglene om obligatorisk “Stay-At-Home” lik det som har vært i kraft de siste 15 dagene.

Torsdag godkjente ministerrådet dekretet som regulerer unntakstilstanden som er bestemt av republikkens president, og som opprettholder de nåværende tiltakene, bare salg i butikker som allerede er i drift, er nå tillatt, av bøker og skole forsyninger.

I den nåværende sammenhengen til covid-19-pandemien er dette den ellevte unntakstilstanden Portugal står overfor.

De neste 15 dagene er obligatorisk inneslutning i kraft, der hovedregelen er å være hjemme, og telearbeid er obligatorisk når de aktuelle funksjonene tillater og fjernundervisning.

I denne nye unntakstilstanden opprettholdes bevegelsesrestriksjoner mellom kommuner, som er forbudt mellom 20:00 på fredag ​​og 5:00 på mandag, og reiser utenlands fra fastlands-Portugal er forbudt av portugisiske borgere når de utføres på noen måte (vei , jernbane, luft, elv eller sjø).

Ikke-viktige butikker, kafeer og restauranter vil være stengt for publikum, med bare “take-away” tillatt.

Det er forbudt å selge drikkevarer ved døren eller gangen på kafeer eller restauranter, samt inntak av måltider eller produkter på døren til etablissementet eller på offentlig vei, bare salg av pakkede produkter er tillatt.

Salg av alkoholholdige drikker er fortsatt forbudt i serviceområder og supermarkeder etter kl. 20, forbruket deres på gaten er heller ikke tillatt, og det er forbudt å bo i offentlige fritidsområder, som imidlertid kan besøkes.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x