Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Lisboa’s sentrale moske har 138 infiserte vandrerhjemgjester

Lisboa 20. april 2020 (Lusa)Mer enn 130 beboere på et herberge i Lisboa måtte evakueres på søndag på grunn av et tilfelle av covid-19 smitte, avslørte i dag presidenten for det islamske samfunnet, Abdool Magid Vakil.

Tjenestemannen snakket med Lusa som en representant for den sentrale moskeen i Lisboa, et rom som ønsket 170 mennesker velkommen til dette vandrerhjemmet.

Ifølge Abdool Magid Vakil, avslørte de allerede kjente resultatene at det er 138 positive og 35 negative tilfeller blant beboerne på vandrerhjemmet.

I et notat som ble sendt til Lusa-byrået, nevner presidenten for det islamske fellesskapet i Lisboa også at 11 personer isolert sett allerede var ved moskeen, i tillegg til de 170 som nå har kommet inn.

Lusa-byrået prøvde, uten hell, å kontakte bystyret i Lisboa flere ganger for å få informasjon om personene som var i dette vandrerhjemmet.

Også kontaktet av Lusa, den regionale helseadministrasjonen i Lisboa og Vale do Tejo (ARS) sendte et svar til Generaldirektoratet for helse.

I dag, på den daglige pressekonferansen for å oppdatere data om covid-19-pandemien, sa generaldirektøren for helse, Graça Freitas, at 100 i det ”første batteriet med tester” gjort på 116 innbyggere på et herberge i Lisboa, var 100 positive .

“I det første testbatteriet, 116 tester som ble utført på beboere, var 100 positive, noe som er et stort antall mennesker, noe som igjen gjenspeiler det vi hadde sagt er konsentrasjonen av mennesker i et rom. Det er dette som definerer smitte, ”understreket han.

Ifølge Graça Freitas, siden en positiv sak om en beboer på vandrerhjemmet på Rua Morais Soares ble oppdaget, har en testplan startet.

“Dette vandrerhjemmet hadde til sammen rundt 185 fastboende og noen fagpersoner, og derfor ble det utført tester på hele denne gruppen”, og “mange av dem var positive”, la han til.

Generaldirektøren for helse berømmet bevegelsen for å huse disse menneskene, inkludert bidraget fra Lisboa-moskeen ved å tilby fasiliteter for å ta imot disse menneskene.

Han forsvarte også at det etter desinfeksjons- og dekontaminasjonsaksjonene på stedet må være ”veldig gjennomtenkt hvordan disse menneskene skal flyttes”.

Vandrerhjemmet, som hadde nær 200 personer i 40 rom, ble evakuert på søndag på grunn av et positivt tilfelle av covid-19.

Til journalistene som var til stede på stedet den dagen sa rådmannen for den kommunale sivilbeskyttelsen i Lisboa, Carlos Castro at autarkiet og de forskjellige involverte enhetene ville garantere måltider til folket som ble ledsaget i Lisboa-moskeen av helseteam og brannmenn. , i tillegg til tolker.

I følge den kommunale tjenestemannen involverte gjesteuttak-operasjonen flere enheter i helse- og støttesektorene for innvandrere og flyktninger, for eksempel Foreigners and Borders Service, High Commissioner for Migration and the Portuguese Council for Refugees.

Gjester ble ført til Lisboa-moskeen, et lukket tilbedelsessted, hvor de ble testet ved ankomst til Covid-19 og ventet på resultatene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x