Aktivitet i Lisboa under Covid-19 pandemien. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Lisboa og Tagus Valley registrerer 89% av de nye sakene

Lisboa, 5. juni 2020 (Lusa)Regionen Lisboa og Tagusdalen har “relativt høye forekomsttall” i forhold til resten av landet, og representerer 89% av de nye tilfellene av covid-19 registrert i dag, sa generaldirektøren av helse.

På den daglige pressekonferansen for å oppdatere informasjon om covid-19-pandemien, uttalte Graça Freitas at 336 av de 377 nye sakene ble identifisert i Lisboa og Vale do Tejo (LVT), tilsvarende 89% av totalen.

Situasjonen i LVT er blitt overvåket veldig nøye, fordi de andre regionene faktisk viste en synkende trend, til og med en markant, og Lisboa en stabil trend, men med relativt høye forekomststall i forhold til resten av landet. Det er grunnen til at i Lisboa har vi fokusert oppmerksomheten, ”sa Graça Freitas.

Ifølge generaldirektøren for helse har det blitt “enorm oppmerksomhet” når vi tester “tusenvis av mennesker”.

Graça Freita understreket at denne testen “har det store målet å identifisere positive tilfeller som ikke er symptomatiske” og fjerne dem fra det vanlige livet for å isolere dem, forhindre at “overføringskjeder fortsetter å bli verifisert”.

I tillegg til testing, fremhevet Graça Freitas også “den store intervensjonen” fra helsemyndigheter, kommuner, sosialsikkerhet og politistyrker som har “sikret og garantert” at folk overholder isolasjonen.

Den samme tjenestemannen understreket også at det er en “veldig viktig samfunnsinnsats for å sikre at situasjonen i Lisboa stabiliseres, begynner å stige ned og følger med resten av landet”.

I den innledende intervensjonen fra pressekonferansen avslørte statssekretæren for helse at omtrent 13 500 tester ble gjort for diagnostisering av covid-19 av INEM i selskaper i Stor-Lisboa og Azambuja.

António Lacerda Sales sa at det torsdag ble utført 5.000 tester.

Strategien er å “identifisere, teste og isolere disse utbruddene”, la han til.

Statssekretæren ble spurt om økningen i antall sykehusinnlagte pasienter med covid-19 i Beatriz Ângelo, Loures og Amadora-Sintra sykehus og det faktum at pasienter blir overført fra disse helseenhetene til andre sykehus på grunn av mangelen på senger på intensivavdeling.

“Vi har et nettverk av ventilasjonskapasitet på sykehus med tilstrekkelig utvidbarhet til å dekke behovene som oppstår,” svarte han og understreket at bekymringen “nå er sentrert i LVT-regionen”.

António Lacerda Sales bemerket også at sengeplassene i portugisiske sykehus for tiden er 62%, hvorav mellom 16 og 20% ​​er for covid-19.

Portugal står for minst 1 465 dødsfall assosiert med covid-19 i 33 969 bekreftede infeksjonssaker, ifølge den siste daglige bulletin fra Generaldirektoratet for helse (DGS) utgitt i dag.

I forhold til dagen før er det 10 flere dødsfall (+ 0,7%) og 377 flere tilfeller av infeksjon (+ 1,1%).

Antall innlagte personer falt fra 445 til 421, hvorav 58 er på intensivavdelinger, et tall som ikke har utviklet seg.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •