Portugal's Prime Minister and Socialist Party (PS) candidate Antonio Costa meets supporters as part of the last day of campaigning ahead of Portugal's general election, at downtown Lisbon, Portugal October 4, 2019.

Covid-19: “Landet stopper aldri” med unntakstilstand

Statsminister António Costa sa i dag at “landet stopper ikke”, selv ikke under unntakstilstand, og at regjeringen vil gjøre alt for å opprettholde produksjon og distribusjon av varer og tjenester. essensielle tjenester.

António Costa snakket med landet etter et ekstraordinært ministerråd, der han kunngjorde at regjeringen ga en gunstig mening om republikkens president Marcelo Rebelo de Sousa, beslutningen om å erklære unntakstilstand.

“For å redde liv, er det viktig at livet fortsetter og alt som er essensielt forsyningskjeder fortsetter å være sikret, viktige tjenester fortsetter å bli levert, fordi våre borgere, spesielt de mest skjøre, trenger hele kjeden essensielle varer og tjenester fortsetter å fungere ”, forsvarte han.

“Landet kommer ikke til å stoppe, vi må fortsette, for bare ved å fortsette kan vi effektivt bekjempe denne pandemien,” sa han.

Hvis forslaget til presidentdekret blir godkjent i parlamentet i dag, vil Ministerrådet møte torsdag igjen for å godkjenne tiltakene som gjennomfører det, og statsministeren har allerede bedt om teknisk og vitenskapelig hjelp til å utforme dem.

“I dag, på helsedepartementet, møtte jeg ministeren, statssekretærene, generaldirektoratet for helse, president for National Institute of Health, president for National Council for Public Health, som jeg ba om at innen utgangen av i dag , gi regjeringen et mest mulig solid teknisk og vitenskapelig grunnlag og anbefaling av tiltak til regjeringen, ”informerte han.

Statsministeren anså det som vesentlig at beslutningstakere “fortsetter å handle på grunnlag av vitenskapelig og teknisk informasjon” og ikke på grunnlag av “frivillige meninger” fra politikere.

“Det er på denne strenge måten vi vil fortsette å gjøre, med unntakstilstand eller uten unntakstilstand, for å iverksette tiltak som er essensielle, passende og proporsjonale”, forsikret han.

På spørsmål om hvordan han vil anvende unntakstilstanden, etter å ha antydet at det ikke var nødvendig, forsikret statsministeren at “regjeringen er her for å utføre” vitnemålet, med de samme kriteriene som den har brukt så langt .

“Vi gjør alt som er nødvendig, ikke mer enn nødvendig, for å begrense unormalt i menneskers liv til et minimum og gjør alt for å redde folks liv,” sa han.

António Costa satte også appell til portugiserne: “Oppretthold ro, ro, selvtillit, det er veldig viktig for alle å være klar over at vi står overfor en pandemi som er en fare for helsen til oss alle, men det er forhold for å overvinne den, spesielt hvis alle å opptre med roen og roen som råder i dette øyeblikk “.

Statsministeren advarte om at pandemistaten “vil vare i flere måneder”, og at det ikke er snakk om å be folk “bo hver morgen, men i en mye lengre periode”.

“Derfor må det sikres at viktige varer og tjenester fortsetter å bli produsert, distribuert og omsatt, ellers får vi se hva det ikke er noen grunn til å gjøre, som er masseløp på leting etter varer,” sa han.

På spørsmål om når tiltakene skal tre i kraft og hvordan bevegelsen av mennesker skal organiseres, sa statsministeren at hvis parlamentet godkjenner forslaget til presidentdekret, vil det “tre i kraft umiddelbart”.

“Fra det øyeblikket er myndighetene bemyndiget til å treffe tiltak innenfor rammen av det som er definert i dekretet,” sa han.

Av sanitære årsaker vil ministerrådet begynne å møte på Palácio da Ajuda, som statsministeren påpekte som det eneste stedet der det er indikasjoner på å respektere regler for sosial eksklusjon som anbefalt av Helsedirektoratet.

Koronaviruset som er ansvarlig for Covid-19-pandemien, har smittet mer enn 200 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 8 200 døde.

Utbruddet begynte i Kina i desember og spredte seg til mer enn 146 land og territorier, noe som fikk Verdens helseorganisasjon (WHO) til å erklære en pandemi.

I Portugal økte Generaldirektoratet for helse (DGS) antallet bekreftede smittetilfeller til 642 onsdag, 194 flere enn på tirsdag. Dødsfallet i landet har steget til to.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x