Covid-19: Juleferie for helsepersonell i fare

Lisboa 18. november 2020 (Lusa)Helsepersonell bør måtte endre ferieplanene sine til jul og nyttår på grunn av utviklingen av 19-covid pandemien, innrømmet helseministeren i dag.

“Mest sannsynlig vil det, avhengig av den epidemiologiske situasjonen vi opplever, måtte være endringer i 2020-ferieplanene, slik det allerede var i begynnelsen av året”, sa Marta Temido, under pressekonferansen for å vurdere covid-19-epidemien.

Statsråden innrømmet at dette er “en vanskelig beslutning” fordi “det er en ekstra innsats som helsepersonell blir spurt om”, så vel som du måtte spørre fagpersoner på andre områder.

Marta Temido minnet at “dette er et spesielt krevende øyeblikk”, og av den grunn understreket hun igjen at “det er så presserende å stoppe smitteoverføringen”, spesielt fordi “systemet har grenser for hvor mye det tåler”.

Ministeren forklarte at “det er ikke mulig å erstatte helsepersonell som er i frontlinjen”: “Det er ingen mulighet til å trene verken leger eller sykepleiere raskt, gi dem all trening og ferdigheter de har og la folk hvile” .

For de ansvarlige er dette “et annet tegn” som skal ta folk til å forsterke de nye reglene for infeksjonskontroll og å “gjøre den største innsatsen”.

Uansett, la hun til, blir fortsatt beslutningen om å endre ferieplanene “tatt i sammenheng med institusjonenes liv og mulighetene for å håndtere det første behovet for et svar på befolkningen og behovet for å kunne la feriene bli tatt av folket. mennesker for å kunne komponere seg og være mer treffende i frontlinjen ”.

Under pressekonferansen kunngjorde ministeren også at “smittefaren går veldig ned”, men dette “fremdeles gir bekymring”, samt “det høye antallet nye daglige tilfeller”.

I løpet av den siste uken, mellom 9. og 13. november, stod RT (som definerer hvor mange mennesker hver smittet pasient) på 1.11: “Ideelt sett bør vi plassere den på 1 eller under 1”, minnes han.

Et annet av de identifiserte problemene er det høye antallet nye daglige tilfeller, som er over fem tusen, og representerer “skadelige effekter på bruken av helsetjenester” og også på folks helse.

Portugal registrerte 5891 nye tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus og 79 dødsfall assosiert med covid-19 sykdommen i løpet av det siste døgnet, ifølge bulletin fra Generaldirektoratet for helse (DGS) utgitt i dag.

Siden begynnelsen av pandemien har Portugal registrert 3.632 dødsfall og 236.015 tilfeller av infeksjon med det nye coronaviruset, med 78641 tilfeller nå aktive, 1555 flere enn på tirsdag.

I følge bulletinen ligger 54 prosent av de nye tilfellene i Nord, som utgjorde 3.191 flere infeksjoner det siste døgnet, etterfulgt av Lisboa og Tagus-dalen, med 1637 nye tilfeller.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x