BioNTech COVID-19 Vaccine

Covid-19: Infeksjon er mer alvorlig hos de med ubalanse i tarmfloraen

Lisboa 26. juni 2021 (Lusa)En portugisisk undersøkelse hos pasienter med covid-19 konkluderte med at infeksjonen er mer alvorlig hos mennesker som har ubalanse i tarmfloraen, og styrker betydningen av mikrobiota i immunsystemet.

Når vi snakket med Lusa, forklarte forskeren Conceição Calhau, fra NOVA Medical School og fra CINTESIS-forskningsenheten, som koordinerte dette arbeidet, at teamet konkluderte med at “alvorlighetsgraden [av infeksjonen] var større, mangfoldet av tarmmikrobiota var lavere . ”.

“Det er tre typer ubalanse i tarmfloraen: enten har vi flere patogener, eller mindre av de gode, eller vi har en tredje, som er veldig hyppig, som har mindre av alt, derfor mindre mangfold,” sa forskeren. , forklarer at den største monotonien av bakterier ofte skyldes “feil livsstilsrutine og at de alltid forbedrer de samme bakteriene for å være til stede”.

“De andre begynner å bli svekket hvis det ikke er noe underlag å leve på,” la han til.

Denne studien, finansiert av Foundation for Science and Technology (FCT) og Biocodex, er den første som ble utført i Europa på innvirkningen av tarmmikrobiota (bakteriegruppe) på alvorlighetsgraden av covid-19 og involverte 115 portugisiske diagnoser. med sykdommen på flere sykehus fra nord til sør i landet. Det fant sted mellom april og juli 2020.

”Overførbarheten av viruset var enorm, men symptomene og sykdommen til covid, spesielt under mer alvorlige forhold, var en mindre prosentandel, og vi snakket om personer med fedme, høyt blodtrykk og diabetes. (…). De som har felles en endring av tarmfloraen, forklarte Conceição Calhau.

Når vi snakket med Lusa på tærskelen til World Microbiota Day, som markeres på søndag, sa spesialisten: ”Vi har innsett at disse vesener som lever sammen med oss, spesielt denne delen av tarmfloraen, bakteriene i tarmen, har en veldig viktig rolle metabolsk, med andre ord, hva vår livsstil og kosthold er, endrer disse mikroorganismene for senere å bli assosiert med fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft osv. ”.

Conceição Calhau minnes også at ubalansen i mikrobiota er veldig assosiert med betennelsestilstander, og at sykdommer som diabetes eller fedme derfor har felles “en kronisk betennelsesprosess av lav grad”.

“Det er allerede kjent at denne egenskapen til mikrobiota, som er en dysbiose, en ubalanse, er sterkt assosiert med denne inflammatoriske responsen, og på den annen side er immunsystemets evne til å reagere forskjellig fordi bakteriene i vår kroppen er i alt som er i kontakt med det ytre miljøet og organismen vår. De er på barriereplasser og tarmen er en av dem, ”uttalte han.

Det understreker også viktigheten av disse bakteriene å “presentere immunforsvaret hva som er den viktigste informasjonen”.

“De vil presentere for organismen hva som faktisk er bra, som ikke er bra, det vil si hva som tilhører seg selv, og organismen vet hvordan man skal gjenkjenne, og hva som ikke er dens egen. Og i det som ikke er ens eget, hva som er eller ikke er en trussel ”, forklarte forskeren.

Conceição Calhau insisterer på viktigheten av denne balansen: “Immunsystemet utvikler seg mye i tråd med disse mikroorganismene”.

Med henvisning til konklusjonene i undersøkelsen han koordinerte eksemplifiserte Conceição Calhau: “For et mangfold som er lavere enn 2,2, er risikoen for å få en alvorlig tilstand 2,85 ganger større. (…) Hvis jeg har en mikrobiota med lavere mangfoldsindeks, betyr det faktisk at jeg har mye høyere risiko for å ha en mindre positiv utvikling av sykdommen og derfor mer alvorlige forhold. “

Hos pasientene som var involvert i studien var det “et mikrobiota-fingeravtrykk”, sa eksperten og understreket: de som var innlagt på sykehus “hadde mye flere bakterier, som bruker animalske proteiner mer som energisubstrat, og mye mindre av de som bruker fibre og som det er de som produserer forbindelser som er beskyttende for organismen ”.

Han sa også at han ikke er i tvil om at mennesker med pandemien har blitt mer følsomme for spørsmål knyttet til mat og livsstil.

“I vitenskapelig og medisinsk henseende har tarmmikrobiota vært gjenstand for de siste 15 årene. Det startet med sin sterke tilknytning til fedme, og vi har allerede en sterk tilknytning til psykiske lidelser, “sa forskeren og understreket:” Dette forsterker også at vi må ta vare på disse mikroorganismene fra en tidlig alder “.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x