Covid-19: Hurtigtester selges på apotek fra og med i dag

Lisboa 13. mars 2021 (Lusa)Fra og med i dag vil apotek og steder der reseptfrie legemidler selges begynne å selge raske antigentester for påvisning av SARS-CoV-2 til publikum.

En forskrift fra Helsedepartementet opprettet et “eksepsjonelt og midlertidig regime”, som varer seks måneder, “for utførelse, ved selvtest, av raske antigenforsøk, beregnet av produsentene, som skal utføres på prøver av den fremre neseområdet”.

Disse testene er for tiden markedsført i Portugal for bruk av fagpersoner, etter å ha observert tilsvarende prosedyrer for samsvarsvurdering.

Det eksepsjonelle tiltaket er en del av den nasjonale teststrategien for SARS-CoV-2, med sikte på å “intensivere regelmessig laboratoriescreening for tidlig påvisning av infeksjonstilfeller som et middel til å kontrollere overføringskjeder, spesielt i sammenheng med gradvis gjenåpning og vedvarende vekst av visse sektorer av virksomhet, etableringer og tjenester ”.

Den ikke-profesjonelle bruken av disse testene “krever ikke forhåndsgodkjenning av de respektive samsvarsvurderingsprosedyrene som er lovlig påkrevd for selvdiagnostisk test”.

Salg av tester på apotek og andre salgssteder av medisiner har allerede blitt godkjent av andre land, nemlig Østerrike og Tyskland.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x