Porto, Portugal. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Høyere risikokommuner igjen med portforbud fra kl. 13:00

Lisboa 28. november 2020 (Lusa)De 127 kommunene som er klassifisert med “ekstremt høy” risiko og “veldig høy” risiko for smitte på grunn av koronaviruset, vil igjen ha et obligatorisk portforbud som starter klokken 13 i helgen t.o.m. tirsdag, som er fridag i Portugal.

Som fastslått i regjeringsdekretet som regulerer anvendelsen av den nye unntakstilstanden på grunn av covid-19-pandemien, som trådte i kraft tirsdag, er sirkulasjon på offentlige veier mellom kl. 13.00 og 05.00 forbudt i dag, samt på søndag og tirsdagens fridag.

Tiltaket, som allerede hadde blitt brukt på kommunene med størst risiko for overføring av det nye koronaviruset de siste to helgene, vil bli gjentatt i helgen 5. og 6. desember og på fridagen den 8.12.

På hele fastlandet vil det også være forbudt å forflytte seg mellom kommuner mellom klokken 23.00 på fredag ​​og klokken 05 på onsdag, samt mellom kl. 23.00 4. desember og kl. 23.59 8. desember .

På fridagen før høytiden, 30. november og 7. desember, vil det ikke være noen klasser, og embetsverket vil ha en tidstoleranse. Regjeringen appellerte til den private sektoren om også å permittere arbeidstakere i disse to dagene.

Når det gjelder kommersielle virksomheter, må de i de 127 fylkene med høyest risiko stenge klokken 13 på lørdag, søndag og på helligdager, og klokken 15 på mandag, før høytiden.

Det er tre unntak fra dette kravet.

Således kan serveringsvirksomheter eller lignende operere utenfor perioden mellom 8:00 og 13:00 i helger og helligdager, og utenfor perioden mellom 8:00 og 15:00 på ettermiddagen/kvelden under fridagene “da utelukkende for hjemmelevering eller for levering av varer på døren til etablissementet eller gangen (“take-way“), i hvilket tilfelle publikum ikke får tilgang til det indre av etablissementet. “

Detaljhandelvirksomheter med matvarer, så vel som naturlig eller kosthold, helse og hygiene, som har et salgs- eller serviceområde på 200 kvadratmeter eller mindre med autonom og uavhengig inngang derfra, kan også operere. den offentlige veien ”.

Drivstoffpåfyllingsstasjoner kan også være åpne, men “utelukkende med det formål å selge drivstoff og levere kjøretøy til publikum”.

Ekstremt høye” risikokommuner anses å være de som hadde mer enn 960 infeksjoner av det nye coronavirus per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

I kommuner som ble ansett som ”veldig høy” risiko, var det mer enn 480 nye infeksjoner per 100 000 innbyggere.

Den nye unntakstiden trådte i kraft tirsdag og avsluttes kl. 23.59 – 8. desember.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x