https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID https://cdn.onesignal.com/sdks/OneSignalSDK.js
Chão da Parada. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Hjemmebesøk tillatt fra i dag

Lisboa, 18. mai 2020 (Lusa)Besøk til eldre i hjemmet er tillatt igjen fra i dag, en retur som IPSS lenge har bedt om, men at Misericórdias vurderer tidlig, til tross for de pålagte begrensningene, og noen erkjenner at de ikke er forberedt.

Åpning av hjemmene for besøk av familiemedlemmer til eldre ble kunngjort 11. mai av Generaldirektoratet for helse (DGS) i en retningslinje publisert på sin offisielle side, der det også ble bestemt regler for at besøkene måtte følge: besøk per uke av hver eldre person, med en maksimal varighet på 90 minutter, med forhåndsavtale for å sikre hygiene av fasilitetene mellom besøk, fysisk avstand, obligatorisk bruk av en maske for besøkende, forbud mot å ta gjenstander eller mat inn i hjem og organisering av et register over besøkende på institusjonene.

Generaldirektør for helse, Graça Freitas, erkjente at i det “asymmetriske landet” som er Portugal, kan det være behov for å utsette en viss gjenåpning, men hun garanterte at de fleste hjem ville være forberedt på å åpne.

Avgjørelsen ble applaudert av National Confederation of Solidarity Institutions (CNIS), med far Lino Maia, som leder president Confederation, erklærte at i dag var “den rette datoen” for gjenåpningen, til tross for advarsler og frykt.

Frykt var den dominerende bemerkningen til reaksjonen fra União das Misericórdias Portuguesas (UMP), med representanten for nådene, Manuel Lemos, og beklaget at disse ikke ble hørt i beslutningsprosessen for bedre forberedelse, med tanke på at den valgte datoen kunne være “Litt tidlig”.

Kunngjøringen som ble gitt i slutten av forrige uke av leverandøren av Santa Casa da Misericórdia de Alcáçovas, i Viana do Alentejo, kom for å støtte Manuel Lemos. João Penetra sa at de fleste av eldrehjem i Alentejo ikke er i stand til å gjenåpne for besøk, at han ikke forventet at det skulle skje så snart, og at han av denne grunn ennå ikke har planer for operasjonalisering av denne gjenåpningen.

På CNIS-siden insisterte imidlertid Lino Maia alltid på at i ferd med å gjenåpne samfunnet, kunne ikke eldre bli etterlatt, under smerte av en følelse av å forlate og se bort fra, fortsette å være “innelåst” i hjemmene som de ikke kan. forlater siden mars.

Eldre er gruppen som er mest utsatt for konsekvensene av en covid-19-infeksjon og den med høyest registrert dødelighet. Behovet for beskyttelse av denne risikogruppen ble bekreftet gjentatte ganger av myndighetene og bekreftet av statsministeren på pressekonferansen til Ministerrådet fredag, hvor han sa at restriksjoner på hjemmebesøk var “de vanskeligste avgjørelsene” tatt av regjeringen.

”Vi er alle klar over at denne avstanden har vært spesielt vanskelig for familier som har folk i sine hjem og for eldre som er internert i hjem. Men det er en avgang som er tatt for å beskytte eldre selv, som som kjent er en del av en risikogruppe “, begrunnet statsministeren.

I denne forstand fortjener eldre, ifølge den utøvende lederen, de eldre all oppmerksomhet og spesiell hengivenhet i deres beskyttelse.

“Jeg vet at det for mange er veldig vanskelig å forstå denne beskyttelsen som sådan og ikke å føle den som en avvisning eller glemsomhet. Men dette er tiltak som er iverksatt i deres egen interesse. Dette skrittet vi skal ta er å tillate tilnærminger som de er grunnleggende for å bryte denne isolasjonen, men med forsiktighet, fordi det er grunnleggende å fortsette å bevare helsen til våre eldre, ”forsterket han.

I sentrum av bekymringene, og blant de mest problematiske infeksjonspunktene i løpet av pandemien, har sykehjem vært i starten av akuttperioden, i bekymringene fra staten for beredskapsstatus (EMEE), ifølge en rapport levert ved forrige uke i republikkens forsamling, gjenspeiles en bekymring for eksempel i de tusenvis av screeningtester som ble utført på brukere og hjemmepersonell.

Regjeringen uttaler i rapporten at kapasiteten til å utføre tester i sykehjem i den tredje perioden av unntakstilstanden, mellom 18. april og 2. mai, ble styrket, og dekket både brukere og fagpersoner, og har bidratt til nasjonalt screening-testprogram for covid-19 med ansvar for arbeidsområdet, solidaritet og sosial sikkerhet, med mer enn 35 tusen tester utført, “i mer enn 200 institusjoner”.

Portugal kom inn 3. mai i en ulykke situasjon på grunn av pandemien, etter tre perioder på rad i en unntakstilstand siden 19. mars.

Denne nye fasen av bekjempelse av covid-19 gir obligatorisk innesperring for syke mennesker og under aktiv overvåking, den generelle plikten til innsamling av hjemmet og obligatorisk bruk av masker eller visirer i offentlig transport, offentlige oppmøte tjenester, skoler og kommersielle virksomheter.

Regjeringen godkjente nye tiltak som trer i kraft i dag, inkludert gjenopptakelse av besøk på sykehjem, gjenåpning av barnehagesentre, klasserom for elleve- og tolvåringer og gjenåpning av noen gatebutikker, kafeer , restauranter, museer, monumenter og palasser.

Returnering av religiøse seremonier i samfunnet er planlagt til 30. mai og strendene åpnes 6. juni.

Annonse

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •