Covid-19: Helseministeren sier at denne kampen “er et langt maraton”

Lisboa, 4. april 2020 (Lusa)Helseministeren sa i dag at kampen mot utbruddet av covid-19 “er et langt maraton” og mente at det er nødvendig å fortsette å bruke “tiltakene for portforbud”.

“Denne kampen, når det gjelder dette utbruddet, er ikke et 100-meters løp, det er et langt maraton, og vi må dosere energien, forventningene og innsatsen vår veldig godt,” sa Marta Temido til journalister på pressekonferansen som avholdes daglig i Generaldirektoratet for helse (DGS).

I en oversikt over den første uken av portforbud-fasen av det nye coronavirus, som forårsaker covid-19-sykdommen, fremhevet ministeren det “store ansvaret” til portugiserne som ble hjemme og som “overholdt sine rutiner med hva som er anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter”.

Marta Temido berømmet også “det store ansvaret” fra helsepersonell, elementer i sikkerhetsstyrkene og tjenestene og de som sikrer viktige ting.

Dette ansvaret “må imidlertid fornyes hver dag fordi det ikke er lys i enden av tunnelen”, men bare “et håp”, hevdet hun.

”Vi må fortsette å bruke portforbud. Vi må fortsette å informere riktig om hva de anbefalte reglene er, og vi trenger virkelig å fortsette å støtte dem som trenger støtte ”, sa hun, og refererte til eldre som bor i hjem og er de som føler seg“ mer skjøre ”.

Rett før pressekonferansen ble oppdateringsbulletinene til Generaldirektoratet for helse utgitt, og rapporterte 266 dødsfall, 20 flere enn dagen før (+ 8.1%), og 10.524 bekreftede infeksjonssaker, som representerer en økning på 638 (+ 6,5%), sammenlignet med torsdag.

Portugal har vært i en unntakstilstand siden 18. mars, og denne uken ble forlenget til 17. april

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede smittet ytterligere 1,2 millioner mennesker over hele verden, hvorav nesten 60 000 døde.

Etter å ha vist seg i Kina i desember, spredte utbruddet seg over hele verden, noe som fikk Verdens helseorganisasjon (WHO) til å erklære en pandemisk situasjon.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x